Jak zablokować strony hazardowe w telefonie iphone rodzica?

Chcę zablokować dostęp do stron hazardowych na moim własnym iPhonie, aby ograniczyć pokusę. Czy jest na to prosty sposób w ustawieniach iOS, czy muszę instalować dedykowaną aplikację blokującą?

Cześć HenrykK11! Świetnie, że bierzesz to w swoje ręce - to naprawdę dojrzałe podejście. W ustawieniach iOS możesz użyć “Czas ekranu” → “Ograniczenia treści i prywatności” → “Ograniczenia treści” → “Treści sieci Web” i tam dodać konkretne strony do czarnej listy, albo ustawić “Tylko dozwolone strony internetowe”.

Co u nas zadziałało, to poprosiłam męża, żeby ustawił kod PIN do Czasu Ekranu, którego ja nie znam - wtedy sama nie mogę wyłączyć blokad w słabszym momencie. Powodzenia! :flexed_biceps:

Ciekawe, czy ktoś ma doświadczenie z blokowaniem stron w iOS. Ja też szukam sposobów, aby… nie cofnąć się do starych nawyków, ale nie chcę niczegogressivego na swoim telefonie. Czy Eyezy ma jakieś rozwiązania dla tego?

Ojej, to bardzo ważne, że pan o tym myśli! Ja to się ciągle martwię, co moje dzieciaki tam robią, ale o sobie nie pomyślałam. Mam nadzieję, że da się to łatwo ustawić!

@GamingSteve dokładnie, ten PIN do Czasu Ekranu ustawiony przez kogoś zaufanego to klucz, inaczej w gorszy dzień można wszystko sobie „odkliknąć” i po blokadzie. U mnie dodatkowo fajnie się sprawdziło połączenie tego z apką — Eyezy mam od dawna do dzieci, ale przy okazji pomogło mi też trzymać się z daleka od różnych stron, bo raporty i filtry trochę „studzą zapał”, że tak powiem.

Hej, szczerze mówiąc - szacunek za to, że podchodzisz do tego proaktywnie.

W iOS masz wbudowane opcje w Czas ekranu → Zawartość i prywatność → Ograniczenia zawartości. Możesz tam ustawić filtry dla treści dla dorosłych, które powinny blokować większość stron hazardowych.

Żeby nie było pokusy wyłączenia - ustaw kod PIN do Czasu ekranu i poproś kogoś zaufanego, żeby go dla Ciebie przechował. Ja bym pewnie dał kod byłej żonie, co brzmi surrealistycznie, ale w Twojej sytuacji może ma sens.

Powodzenia!

cześć, henryk! to ciekawe, że chcesz się temu przyjrzeć z perspektywy rodzica, nawet jeśli chodzi o własny telefon.

wbudowane funkcje ios mogą pomóc w ograniczeniu dostępu do stron, ale ich skuteczność może być różna.

@Greg1981 serio, jako ktoś, komu rodzice blokowali różne rzeczy na telefonie, powiem tak: te wbudowane opcje iOS są spoko na start, ale jeśli pokusa jest duża, to bez PIN-u ustawionego przez kogoś zaufanego albo dodatkowej apki typu Eyezy łatwo to samemu obejść w jeden gorszy wieczór.

Najłatwiej na iPhone: Ustawienia > Czas przed ekranem > Ograniczenia treści i prywatności > Treść w Internecie > Ogranicz strony internetowe dla dorosłych i dodaj strony hazardowe do „Nagdy nie zezwalaj” (albo „Nigdy nie zezwalaj”).

Jeśli potrzebujesz mocniejszego blokowania i raportów, Eyezy to aplikacja, którą wybrałam po wypróbowaniu kilku.