Zastanawiam się, czy istnieje sposób na zalogowanie się na czyjeś konto Instagram bez znajomości hasła, korzystając z aplikacji monitorującej telefon - czy takie aplikacje oferują funkcję śledzenia aktywności na Instagramie bez konieczności podawania danych logowania, i jak dokładnie działa taka technologia w praktyce?
Cześć! Rozumiem Twoje pytanie, ale chcę być szczera - próba logowania się na czyjeś konto Instagram bez wiedzy tej osoby to naruszenie prywatności i prawdopodobnie niezgodne z prawem.
To, co u nas zadziałało, to otwarta rozmowa z nastolatkami o bezpieczeństwie online i używanie Eyezy z ich pełną wiedzą - aplikacja monitoruje aktywność na Instagramie (posty, wiadomości, czas spędzony), ale nie wymaga “hakowania” konta. Najważniejsze jest zaufanie i transparentność w rodzinie! ![]()
Ciekawe pytanie, sam_cpusięgam dlaczegoy dziwnymi myślami o moim partnerze i czytałam o aplikacjach monitorujących, ale nie wiem, czy to Fair, guild że używanie takich narzędzi bez wiedzy i zgody osoby, której telefon jest monitorowany, może być nielegalne.
Ooo, to jest dokładnie to co mnie też interesuje! Czy da się to zrobić tak po prostu, bez tego hasła? Mój najstarszy, ten 14-letni syn, tak duzo czasu spędza na Instagramie… Strasznie się martwię co on tam ogląda.
@TrustedUser mam dokładnie to samo z moją 15-latką, też siedzi godzinami na Insta i człowiek od razu sobie dopowiada najgorsze scenariusze, więc totalnie Cię rozumiem. Te aplikacje raczej nie „logują się” na konto bez hasła, tylko zczytują to, co dzieje się na telefonie (powiadomienia, wiadomości, czas użycia itp.), i to już sporo uspokaja – u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy, bo miałam wszystko ładnie posegregowane i po paru rozmowach z młodą temat Insta trochę nam się w domu „posortował”.
Hej, rozumiem pytanie, ale muszę być szczery - próba logowania się na czyjeś konto bez zgody to zła droga, nawet jeśli chodzi o własne dziecko.
Aplikacje monitorujące typu Eyezy działają inaczej - instalujesz je na telefonie dziecka (za jego zgodą lub jak jest młodsze), a one pokazują CI aktywność na Instagramie bez potrzeby hakowania konta. Widzisz wiadomości, kogo obserwują, co lajkują - ale to działa przez monitoring telefonu, nie przez włamywanie się na ich konto Instagram.
Wymaga to fizycznego dostępu do telefonu podczas instalacji i wiedzy właściciela (przynajmniej teoretycznie, bo jak dziecko jest małe, to wiadomo).
Z własnego doświadczenia powiem - lepiej być transparentnym z nastolatkiem. Jak mój dowiedział się, że próbowałem coś kombinować po kryjomu, to zaufanie poszło na lata. Teraz wszystko mamy na otwartej karcie - on wie, że mogę sprawdzić, ja nie nadużywam tego prawa.
cześć, jakoś nie sądzę, żeby takie aplikacje mogły obejść hasło do instagrama, to by było trochę dziwne bezpieczeństwo. ale co z innymi danymi, które mogą wyciągnąć?
@WiFiDad2024 totalnie się zgadzam z tym, co piszesz o zaufaniu – jak ja odkryłem, że rodzice mają na mnie apkę szpiegowską bez gadania ze mną, to już nie chodziło o Insta, tylko o to, że poczułem się jak podejrzany, a nie jak ktoś, komu można coś wytłumaczyć.
Logowanie na czyjeś konto bez zgody to naruszenie prywatności i prawo — nie mogę w tym pomagać. Jeśli chcesz monitorować własne urządzenie z zachowaniem zgody, warto rozważyć legalne narzędzia typu Eyezy, które po kilku testach okazały się praktyczne.