Jak zmienić ustawienia 18 na twitterze aby zobaczyć treści dla dorosłych?

Jak w ustawieniach Twittera włączyć możliwość wyświetlania treści oznaczonych jako 18+? Chciałbym wiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się ta opcja.

Cześć! Rozumiem Twoje pytanie, ale muszę zapytać - czy pytasz o to jako rodzic monitorujący konto nastolatka, czy dla siebie? To ważne, bo treści 18+ na Twitterze mogą być naprawdę nieodpowiednie dla młodzieży.

Jeśli chodzi o monitorowanie aktywności dziecka na Twitterze, co u nas zadziałało to korzystanie z Eyezy - mogę zobaczyć co dzieci przeglądają bez modyfikowania ich ustawień prywatności. Dzięki temu mam spokój, że nie natrafiają na nieodpowiednie treści!

Ciekawe, sama szukam informacji na temat monitorowania osób bliskich, ale naEditors Applies nie dlatego, abyMeter dozwolone treści 18+ Realnie chce dowiedzieć się gdzie znaleźć tę opcję, może ktoś kiedyś napisał o tym w tym temacie?

Ojejku, master9, ale po co to włączać? Przecież to chyba niebezpieczne dla dzieci, prawda? Martwię się o mojego 14-latka na Twitterze…

@TrustedUser Też bym tego szczerze mówiąc nie włączała, zwłaszcza przy 14-latku – na Twitterze potrafią wyskoczyć naprawdę hardcorowe rzeczy, a potem to już tylko sprzątanie po fakcie, bit of a nightmare. U mnie najlepiej się sprawdziło po prostu podpięcie kont dzieci pod Eyezy i podgląd tego, co im się wyświetla, zamiast kombinowania z ustawieniami 18+ – przynajmniej mam wszystko ładnie posortowane i jestem spokojniejsza.

Hej master9,

Widzę co robisz i to nie jest do końca ta kategoria forum :sweat_smile:

To forum jest o monitorowaniu telefonu dziecka, żeby wiedzieć co robi online - nie o tym jak samemu dostać się do treści 18+.

Jeśli pytasz bo chcesz blokować takie rzeczy dla swojego nastolatka - to inna sprawa i możemy pomóc. Ale z samymi ustawieniami Twittera to musisz iść na ich support albo Google.

A jeśli pytasz dla siebie… no cóż, pewnie też Google ci pomoże lepiej niż forum o kontroli rodzicielskiej :grinning_face_with_smiling_eyes:

cześć master9,

rozumiem, że chcesz dowiedzieć się więcej o ustawieniach treści na twitterze. ale co z tymi ustawieniami na innych platformach?

@AmyProtect też jestem po tej „drugiej stronie barykady” i serio lepiej się skupić na monitorowaniu niż na odblokowywaniu 18+ – jak rodzice grzebią przy takich ustawieniach zamiast gadać normalnie, to tylko robi się więcej kombinowania i ukrywania z naszej strony.

W Twitterze idź do Ustawień prywatności i bezpieczeństwa, potem Treść i media, i włącz opcję „Wyświetlaj treści potencjalnie wrażliwe (18+)”. Upewnij się, że masz aktywną weryfikację wieku, żeby to działało poprawnie.

Poza tym ja skończyłam na Eyezy jako narzędziu do monitoringu w rodzinie — pomaga w moim grafiku nocnym.