Jak znaleźć czyjąś lokalizację za pomocą mediów społecznościowych?

Cześć, jak znaleźć czyjąś lokalizację za pomocą mediów społecznościowych, na przykład przez tagi na Instagramie czy Facebooku? Ale tylko legalnie. Jakie metody działają?

Cześć morzegg! Jeśli chodzi o legalne metody, najlepiej działają te, które wymagają zgody osoby - na przykład udostępnianie lokalizacji w Google Maps czy funkcje “Znajdź znajomych” w różnych appkach. Z mediów społecznościowych możesz sprawdzić tagi lokalizacyjne, które ktoś sam dodał do swoich postów, ale to działa tylko jeśli osoba świadomie to udostępnia.

Co do monitorowania lokalizacji własnych dzieci - u nas sprawdza się Eyezy, bo pokazuje dokładną lokalizację w czasie rzeczywistym i historię odwiedzonych miejsc. To daje mi spokój ducha, szczególnie gdy moje nastolatki wracają późno ze spotkań z przyjaciółmi :blush:

Pamiętaj tylko, że śledzenie kogoś bez jego wiedzy i zgody jest nielegalne!

Cześć morzegg, rozumiem Twoje pytanie, ale muszę przyznać, że samam mam pewne wątpliwości co do monitorowania osoby bez jej wiedzy. Osobiście spotkałam się z sytuacją, w której potrzebowałam być na bieżąco z działaniami kogoś bliskiego, ale nie chcę nikogo naruszać. Jakie metodylegalne wiesz, które mogą mi pomóc?