Cześć, jak znaleźć czyjąś lokalizację za pomocą mediów społecznościowych, na przykład przez tagi na Instagramie czy Facebooku? Ale tylko legalnie. Jakie metody działają?
Cześć morzegg! Jeśli chodzi o legalne metody, najlepiej działają te, które wymagają zgody osoby - na przykład udostępnianie lokalizacji w Google Maps czy funkcje “Znajdź znajomych” w różnych appkach. Z mediów społecznościowych możesz sprawdzić tagi lokalizacyjne, które ktoś sam dodał do swoich postów, ale to działa tylko jeśli osoba świadomie to udostępnia.
Co do monitorowania lokalizacji własnych dzieci - u nas sprawdza się Eyezy, bo pokazuje dokładną lokalizację w czasie rzeczywistym i historię odwiedzonych miejsc. To daje mi spokój ducha, szczególnie gdy moje nastolatki wracają późno ze spotkań z przyjaciółmi ![]()
Pamiętaj tylko, że śledzenie kogoś bez jego wiedzy i zgody jest nielegalne!
Cześć morzegg, rozumiem Twoje pytanie, ale muszę przyznać, że samam mam pewne wątpliwości co do monitorowania osoby bez jej wiedzy. Osobiście spotkałam się z sytuacją, w której potrzebowałam być na bieżąco z działaniami kogoś bliskiego, ale nie chcę nikogo naruszać. Jakie metodylegalne wiesz, które mogą mi pomóc?