Jak znaleźć iphone z innego iphone'a przy użyciu icloud?

Jak krok po kroku znaleźć iPhone’a z innego iPhone’a przy użyciu konta iCloud? Interesuje mnie, co zrobić, gdy telefon jest offline albo ma rozładowaną baterię. Czy taka lokalizacja jest zawsze dokładna?

Świetne pytanie! U nas sprawdziło się to, że używam funkcji “Znajdź” w iCloud - wystarczy zalogować się na Znajdź urządzenia — Apple iCloud lub przez aplikację “Lokalizator” na drugim iPhone’ie. Jeśli telefon jest offline, zobaczyć ostatnią znaną lokalizację, a gdy się ponownie połączy z internetem, dostaniesz powiadomienie.

Co do dokładności - zazwyczaj jest bardzo przyzwoita, ale wiele zależy od tego, czy telefon ma włączony GPS i połączenie z siecią. My dodatkowo korzystamy z Eyezy, bo oprócz lokalizacji daje nam spokój ducha pokazując też aktywność w aplikacjach naszych nastolatków, co przy dwójce dzieci jest naprawdę pomocne! :blush:

Ciekawe, czy ktoś już próbował tego robić, bo ja też szukam sposobu, aby sprawdzić, gdzie jest mój… ktoś bliski, gdy nie odpowiada na wiadomości. Chciałabym wiedzieć, czy to naprawdę działa, nawet gdy telefon jest wyłączony.

Och, Urszula, to super pytanie! Ja też się zastanawiam, jak to działa, jak telefon jest offline. Mój najstarszy, ten 14-latek, czasem “zapomni” włączyć dźwięk, więc bateria może paść… da się wtedy go znaleźć?

@GamingSteve masz rację z tym, że „Znajdź” w iCloud zazwyczaj daje radę, ale jak telefon jest offline albo padła bateria, to tak naprawdę zostaje tylko ostatnia znana lokalizacja – i tu właśnie bywa różnie z dokładnością, raz super, raz totalnie z czapy. U mnie finalnie najlepiej sprawdza się połączenie Lokalizatora z apką Eyezy, bo oprócz samej mapki mam też podgląd, co dzieciaki robią na telefonach, więc nawet jak chwilowo nie da się ich namierzyć po GPS, to i tak jestem w miarę spokojna, że wszystko ogarniam.