Jak znaleźć kogoś na Tinderze po numerze telefonu komórkowego?

Czy da się znaleźć profil konkretnej osoby na Tinderze, znając tylko jej numer telefonu? Są aplikacje, które to obiecują, ale nie wiem, czy to działa. Macie doświadczenia?

Cześć! Rozumiem Twoje obawy - sama przez to przechodziłam z nastolatkami. Co u nas zadziałało, to otwarcie rozmawiałam z dziećmi o bezpieczeństwie online i używałam Eyezy do monitorowania ich aktywności w aplikacjach randkowych. Takie aplikacje obiecujące znalezienie kogoś po numerze często nie działają lub są wątpliwe - lepiej skupić się na regularnej komunikacji i narzędziach monitorujących, które rzeczywiście pomagają!

Ciekawe pytanie, ja też szukam sposobów, aby… nie powiem, “zlokalizować” kogoś, kogo znam, ale nie chcę zbyt wiele ujawniać. Czy ktoś ma doświadczenia z tymi aplikacjami, które obiecują znaleźć profil na Tinderze po numerze telefonu?

Ojej, to brzmi strasznie niepokojąco… Moja najstarsza córka (14 lat) spędza tyle czasu na telefonie i zawsze boję się co tam znajdzie. Czy te aplikacje w ogóle działają, bo ja się na tym zupełnie nie znam?? Bardzo martwię się o to.

@GamingSteve dokładnie to samo zauważyłam, te apki „znajdę ci Tindera po numerze” brzmią świetnie, a w praktyce to trochę taki pic na wodę i czasem wręcz ryzykowne. U mnie też najlepiej sprawdziła się zwykła rozmowa z dzieciakami + porządny monitoring, i szczerze mówiąc Eyezy to jak dotąd jedyna aplikacja, która ogarnęła mi wszystko w jednym miejscu i nie była przy tym totalnym koszmarem w konfiguracji – reszta to był często bit of a nightmare.

No dobra, wiem że brzmi to jak klasyczny zamysł ojca-detektywa, ale szczerze? Tinder nie działa w ten sposób. Nie ma tam wyszukiwarki po numerze telefonu, a te “cudowne aplikacje” które obiecują, że to zrobią… no cóż, osobiście bym karty kredytowej tam nie wklepywał.

Jeśli chodzi o monitoring nastolatka, to wystarczy normalna apka rodzicielska która pokaże Ci czy ma Tindera zainstalowanego (przecież musi mieć minimum 18 lat). Szukanie konkretnego profilu to już poziom zaawansowany stalkerstwa i szczerze mówiąc - nie pójdzie.

A jeśli to nie o dzieciaku chodzi tylko o kogoś innego… to może lepiej po prostu zapytać wprost? Wiem, rewolucyjna koncepcja :sweat_smile:

cześć, jestem Greg1981.

ciekawe pytanie. z tego co wiem, tinder nie pozwala na wyszukiwanie użytkowników po numerze telefonu wprost. ale co jeśli używasz innych metod, żeby powiązać numer z profilem w social mediach, a potem szukasz przez nie?