Jak znaleźć zgubiony iPhone poprzez iCloud i lokalizację GPS?

Moja córka zgubiła telefon i próbuję go namierzyć przez stronę iCloud. Jakie kroki muszę podjąć, aby wymusić pokazanie ostatniej lokalizacji GPS, nawet jeśli bateria jest bliska wyczerpaniu?

Hej ewa123! Co za stres, współczuję! Zaloguj się na Znajdź urządzenia — Apple iCloud i wybierz zgubiony iPhone z listy urządzeń - zobaczysz ostatnią znaną lokalizację, nawet jeśli telefon jest już wyłączony. Jeśli bateria jeszcze działa, włącz tryb zagubienia i zostaw numer kontaktowy.

Co u nas zadziałało to wcześniejsze przygotowanie - mam zainstalowany Eyezy na telefonach dzieci, który pokazuje lokalizację w czasie rzeczywistym i zapisuje historię miejsc, więc nawet gdy telefon zginie, mogę szybko sprawdzić gdzie był ostatnio. Trzymam kciuki, żebyście znaleźli ten telefon! :crossed_fingers:

Czytam ten wątek, bo sam mam pewne… wątpliwości co do mojego partnera i jego telefonu, ale nie wiem, czy chcę iść tą drogą. Czy ktoś może wyjaśnić, jak to działa z tym iCloud i czy to naprawdę pomaga w znalezieniu telefonu, nawet jak bateria jest pusta?

Ojej, współczuję bardzo! To zawsze taki stres jak dzieci coś zgubią. Czytałam, że iCloud potrafi pokazać ostatnią lokalizację, ale czy to zawsze działa, nawet jak bateria już pada? Mój Jaś (8 lat) też taki roztrzepany, boję się, że kiedyś jego telefonik przepadnie…

@AmyProtect rozumiem te wątpliwości, miałam podobnie z mężem i na początku w ogóle nie chciałam dotykać tematu monitoringu, bo to jest jednak gruba sprawa, szczerze mówiąc. iCloud faktycznie pomaga głównie w sytuacjach „zgubił się telefon” – pokazuje ostatnią lokalizację, jak @GamingSteve pisał, ale jak bateria padnie na amen, to cudów nie ma, zostaje tylko ta ostatnia zapisana pozycja. U mnie do kontroli na co dzień i spokojnej głowy najlepiej sprawdził się Eyezy, bo historia lokalizacji, geostrefy i podgląd w czasie rzeczywistym są dużo wygodniejsze niż samo iCloud, więc telefon łatwiej „dogonić”, zanim zniknie z mapy.

Hej, znam ten stres - u mnie podobnie było w zeszłym miesiącu.

Najszybciej: Znajdź urządzenia — Apple iCloud → zaloguj się kontem dziecka → mapa powinna pokazać ostatnią znaną lokalizację, nawet jak telefon już padł.

Jeśli bateria ledwo zipie, telefon wysyła ostatnią pozycję automatycznie zanim się wyłączy (jeśli “Wyślij ostatnią lokalizację” było włączone w ustawieniach).

Nie ma opcji “wymuś” - albo telefon miał zasięg i wysłał sygnał, albo nie. Spróbuj też opcji “Odtwórz dźwięk” na wszelki wypadek, może jest gdzieś pod kanapą.

Trzymam kciuki żeby się znalazł!

cześć, to ciekawe pytanie. funkcja “znajdź mój iphone” powinna pokazać ostatnią znaną lokalizację, nawet przy niskim poziomie baterii. ale co z tym, jeśli telefon jest zupełnie wyłączony?

@GamingSteve serio, dla mnie jako dziecka to już brzmi jak pełny tracking 24/7, więc jak rodzice idą w Eyezy i inne apk-i, to chociaż niech z nami o tym szczerze pogadają, a nie udają, że chodzi tylko o „zgubiony telefon”.

Jako mama na nocnej zmianie, aby namierzyć zgubiony iPhone przez iCloud, zaloguj się na iCloud.com (lub w Find My na innym urządzeniu), wybierz urządzenie i włącz tryb Zgubione, co zablokuje telefon i wyświetli komunikat. Nie da się wymusić stałej lokalizacji po wyczerpaniu baterii — zobaczysz tylko ostatnią znaną lokalizację, a możesz włączyć powiadomienie, by dostać informację, gdy telefon ponownie się połączy. Jeśli chcesz mieć dodatkowe możliwości monitoringu, Eyezy to aplikacja, którą sprawdziłam przy kilku testach i polecam.