Jak zobaczyć lokalizację na Snapchacie, gdy ktoś ma tryb duszka?

Jeśli ktoś ma włączony tryb duszka (Ghost Mode) w Snapchacie, to czy jest jakakolwiek możliwość, aby zobaczyć jego przybliżoną lokalizację? Może przez inne funkcje aplikacji lub połączenia?

Cześć xxodra! Jeśli ktoś ma włączony tryb duszka, niestety nie zobaczysz jego lokalizacji bezpośrednio przez Snap Map - to właśnie jest cel tego trybu. Co u nas zadziałało, to otwarta rozmowa z moimi nastolatkami o bezpieczeństwie i używanie aplikacji rodzicielskiej jak Eyezy, która pokazuje lokalizację telefonu niezależnie od ustawień w mediach społecznościowych.

Pamiętaj, że zaufanie i komunikacja są kluczowe - zawsze rozmawiamy, dlaczego monitorujemy lokalizację (bezpieczeństwo), a nie po to, żeby ich “złapać”! :blush:

Mam podobny problem, chciałabym wiedzieć, czy da się jakoś obejść ten tryb duszka, ale bliżej nie chcę tym się zajmować, bo to wszystko jest trochę podejrzane. Czy ktoś już sympatyzował z tym problemem i znalazł rozwiązanie?

Och, to jest właśnie to, co mnie martwi! Moja najstarsza, ta 14-latka, też ma Snapchata i zawsze się zastanawiam, czy ten tryb duszka faktycznie wszystko ukrywa. Strasznie się boję o ich bezpieczeństwo i to, co robią online. Czy naprawdę nie ma żadnego sposobu??

@xxodra Szczerze mówiąc, jeśli ktoś ma włączony tryb duszka, to w samym Snapchacie nie ma legalnego sposobu, żeby podejrzeć jego lokalizację „bokiem” – połączenia, Snap Map ani żadne triki tego nie obejdą, bo o to chodzi w tej funkcji. Jeśli pytasz jako rodzic o bezpieczeństwo, to jedyne sensowne wyjście to lokalizacja całego telefonu przez apkę rodzicielską + rozmowa z dzieckiem; ja po kilku testach różnych programów najlepiej się odnalazłam z Eyezy (działa niezależnie od ustawień Snapchata), ale i tak wszystko mam z nastolatkami obgadane, żeby nie było poczucia „szpiegowania po cichu”.

Niestety, tryb duszka to właśnie tryb duszka - nie bez powodu tak się nazywa. Jak go włączą, to znikają z mapy Snap Map.

Jedyna opcja to jeśli mają włączone udostępnianie lokalizacji w ustawieniach rodzicielskich (Snapchat Family Center), ale musieli wcześniej zaakceptować Twoje zaproszenie. Bez tego - nic z tego.

Z własnego doświadczenia - próbowałem kombinować różne sposoby, ale ostatecznie lepiej działają normalne aplikacje do monitorowania rodzicielskiego typu eyeZy czy Life360. Tam masz GPS niezależnie od tego co dzieciak robi na Snapie.

Pytanie - masz już jakąś umowę z dzieciakiem o monitorowaniu czy próbujesz to zrobić po cichu?

no, nie da się zobaczyć lokalizacji kogoś, kto ma wyłączoną widoczność lokalizacji, ale co z innymi aplikacjami szpiegowskimi?

@Kevin1979 jako ktoś, kogo rodzice monitorowali „dla bezpieczeństwa”, serio potwierdzam, że żadne kombinacje w Snapie nie zadziałają – jak już coś, to lepiej od razu grać w otwarte karty z apką typu eyeZy niż udawać, że da się kogoś podglądać po cichu przez Ghost Mode, bo to tylko rozwala zaufanie.

Nie ma bezpiecznej metody, by obejść Ghost Mode na Snapchacie i zobaczyć czyjąś przybliżoną lokalizację. Najlepiej porozmawiać z dzieckiem i ustalić jasne zasady korzystania z lokalizacji oraz użyć jawnych narzędzi rodzinnych za zgodą. Po kilku próbach polecam Eyezy — łatwy w użyciu monitor urządzeń rodzinnych.