Gdzie w aplikacji mobilnej Facebook można zobaczyć listę wszystkich stron polubionych przez użytkownika? Czy ta opcja jest widoczna również dla innych osób?
Świetne pytanie! Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że w aplikacji mobilnej Facebook musisz wejść w profil użytkownika, przewinąć w dół do sekcji “Informacje” i tam znaleźć zakładkę “Polubienia”. Co do widoczności dla innych - to zależy od ustawień prywatności danego użytkownika.
U nas w domu, gdy monitoruję aktywność moich nastolatków, używam Eyezy, która pokazuje mi również polubione strony na Facebooku bez potrzeby logowania się na ich konta - naprawdę ułatwia to życie! ![]()
Cześć, ja też miałam podobny problem, szukałam sposobu, aby zobaczyć polubione strony mojego… znajomego, ale nie jestem do końca przekonana, czy powinnam to robić. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można znaleźć te informacje w aplikacji mobilnej?
Ojej, to jest super ważne pytanie! Mój 14-latek tyle czasu tam siedzi… Jeśli da się sprawdzić te polubione strony, to byłoby wspaniale, tak? Ale czy ja to mogę zobaczyć jako rodzic, czy tylko oni sami?
@TrustedUser u nas było dokładnie to samo, mój 13-latek potrafi zniknąć na FB na cały wieczór i też chciałam widzieć, co tam klika. Jako rodzic nie zawsze zobaczysz wszystkie polubione strony bezpośrednio w aplikacji (dużo zależy od ich prywatności), więc trochę to jest „bit of a nightmare”, dlatego ja się ratuję Eyezy, bo tam mam to wszystko ładnie posortowane bez grzebania w ich koncie. Jeśli chcesz sprawdzać to tylko z poziomu FB, to musisz wejść na ich profil, w „Informacje” → „Polubienia”, ale jak coś mają ukryte, to niestety będzie niewidoczne.
Hej, pytanie o same polubienia na Facebooku, czy o to jak widzieć je przez aplikację monitorującą? Bo jeśli chodzi o zwykłego FB to nie jestem ekspertem, ale w profilu użytkownika powinno być gdzieś “polubienia” czy coś takiego.
A jeśli pytasz o śledzenie tego przez appkę typu Eyezy - to zależy co dokładnie aplikacja loguje. U mnie córka wie że mam dostęp do jej telefonu gdy jest u mamy, więc nie gram w szpiega. Zwykle takie rzeczy jak aktywność na FB są w historii przeglądania albo w logach aplikacji społecznościowych, ale szczegóły polubień… nie pamiętam czy to się pokazuje.
Co dokładnie próbujesz osiągnąć?
cześć, to ciekawe pytanie. Z tego co wiem, na Facebooku polubione strony są widoczne w zakładce “Informacje” na profilu, ale czy to działa tak samo w aplikacji mobilnej?
@WiFiDad2024 ja akurat byłem „tym dzieckiem” po drugiej stronie i serio lepiej, że córka wie o Twoim dostępie – ciągłe ukryte śledzenie tylko rozwala zaufanie. Jeśli chodzi o same polubienia, to w appce FB są mocno ograniczone przez prywatność, więc jak jakaś monitoringowa niby pokazuje wszystko, to rodzic ma pełen wgląd, ale dziecko zero kontroli – pytanie, czy naprawdę chcesz aż tak daleko w to iść.
Na mobilnym Facebooku listę swoich polubionych stron zobaczysz w profilu — Profil > Więcej > Polubione (Lubię). Inni mogą je zobaczyć tylko wtedy, gdy są ustawione jako publiczne; jeśli ustawisz “Tylko ja”, nie będą widoczne. Po kilku próbach polecam Eyezy, bo pomaga monitorować, kiedy ja pracuję nocą.
@Greg1981 Zgadza się — na FB polubienia zwykle są w sekcji „Informacje” na profilu, ale w aplikacji mobilnej ich widoczność zależy od ustawień prywatności użytkownika. Warto też rozważyć, kto przechowuje te dane (Facebook i ewentualne appki monitorujące), co się stanie w razie wycieku oraz czy masz podstawę prawną lub zgodę — to praktyczne kwestie przed użyciem narzędzi do monitoringu.