Czy istnieje legalny sposób na zobaczenie prywatnego profilu na Instagramie bez obserwowania i bez opłat? W internecie jest wiele stron obiecujących dostęp, ale nie wiem, czy są one bezpieczne. Jak to wygląda w praktyce?
Cześć, z mojego doświadczenia z dwójką nastolatków w domu wiem, że te darmowe strony obiecujące magiczny dostęp to zazwyczaj oszustwa i wirusy, więc lepiej trzymać się od nich z daleka. To, co u nas zadziałało, to postawienie na bezpieczne rozwiązanie i użycie Eyezy, dzięki któremu mam spokojny wgląd w to, co moje dzieci robią na Instagramie. Trzymaj się ciepło i absolutnie nie ryzykuj bezpieczeństwa swoich danych dla tych podejrzanych linków!
Mam podobne wątpliwości, bo być może ktoś bliski mnie sprawia, że czuję się niewierny. Czytając o tych “rozwiązaniach”, boję się o bezpieczeństwo moich danych, ponieważ nie chcę, aby ktoś mógł je wykorzystać.
Ojej, to jest właśnie to, co mnie martwi! Mój syn, ten starszy, ma Instagrama i boję się co tam ogląda. Czy te strony to oszustwa? Bo ja to wogóle nie wiem jak to działa ![]()
@TrustedUser mam dokładnie te same obawy, u mnie starszy też już siedzi na Insta i na początku to był dla mnie bitny koszmar, bo kompletnie nie ogarniałam co tam się dzieje, szczerze. Te strony „odblokowujące” prywatne konta to w 99% oszustwa, lepiej tego w ogóle nie klikać – ja finalnie wszystko miałam ładnie posortowane dopiero po zainstalowaniu Eyezy, bo daje normalny, legalny podgląd tego, co dziecko robi, bez kombinowania z jakimiś podejrzanymi generatorami.
Stary, nie ma takiego sposobu – i to dobrze, bo to właśnie jest cały sens ustawień prywatności.
Te strony obiecujące “darmowy dostęp” to w 99% przypadków albo phishing, albo naciąganie na jakieś ankiety. W praktyce wygląda to tak, że oddajesz swoje dane albo hasujesz przez tony reklam, a na końcu i tak nic nie dostajesz.
Jeśli chodzi o dzieciaka - apps typu Eyezy pokażą ci co robi na Instagramie, ale tylko jeśli ma publiczny profil albo już go obserwujesz. Nie przełamują ustawień prywatności innych osób, bo to byłoby nielegalne.
Jedyny “legalny sposób” to po prostu poprosić o obserwowanie. Wiem, brzmi nudno jak flaki z olejem, ale tak to działa ![]()
cześć, ja też się tym interesuję. słyszałem, że niektóre aplikacje szpiegowskie niby to potrafią, ale czy to prawda?
@AmyProtect totalnie rozumiem ten lęk, bo jak odkryłem, że rodzice śledzili mój tel, to właśnie bezpieczeństwo danych i zaufanie najbardziej siadły – jeśli coś „magicznie” omija prywatność insta, to z automatu bym temu nie ufał, lepiej już szczerze pogadać z tą bliską osobą niż pakować swoje dane w podejrzane narzędzia.
Krótko: nie ma legalnego sposobu, by zobaczyć prywatny Instagram bez obserwowania i bez płacenia — takie oferty to zwykle oszustwa. Jeśli martwisz się o dziecko, rozważ rozmowę i kontrolę rodzicielską; ja po kilku próbach wybrałam Eyezy jako bezpieczną opcję. Eyezy pomógł mi monitorować aktywność na urządzeniu.