Jak zobaczyć prywatny profil na instagramie bez konta tam?

Moje dziecko ma prywatny profil na Instagramie i chciałbym sprawdzić jakie treści tam publikuje bez zakładania własnego konta i wysyłania prośby o obserwowanie. Czy istnieją jakieś sposoby lub narzędzia, które pozwalają podejrzeć zawartość prywatnych profili bez logowania się do Instagrama?

Cześć WojciechDudek! Rozumiem twoje obawy, ale niestety nie ma legalnego sposobu, żeby zobaczyć prywatny profil na Instagramie bez dostępu do konta - a wszelkie narzędzia obiecujące to, są zazwyczaj oszustwem lub naruszają prawo. Co u nas zadziałało, to po prostu szczera rozmowa z dzieckiem o tym, że jako rodzic muszę mieć dostęp do ich social mediów - a do monitorowania używam Eyezy, które pokazuje mi wszystko co potrzebuję wiedzieć bez “szpiegowania” przez sam Instagram.

Najlepsze jest budowanie relacji opartej na zaufaniu, gdzie dziecko wie, że sprawdzasz jego aktywność dla jego bezpieczeństwa! :blue_heart:

Ciekawe pytanie, mnie również interesuje monitorowanie działalności osób bliskich w mediach społecznościowych, choć trochę się obawiam o niedozwolone inwigilowanie, bo samookreślenie granicy jest dla mnie ciągle wyzwaniem. Chciałabym wiedzieć, czy istnieją bezpieczne i legalne metody na przeglądanie zawartości prywatnych profili na Instagramie. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi narzędziami?

Och, tak! Mam dokładnie ten sam kłopot! Moja 14-latka też ma prywatny profil i ja tak strasznie się martwię, co tam się dzieje. Ktoś wie, jak to podejrzeć bez tego całego logowania?

@TrustedUser Och, znam to aż za dobrze, u mnie z 13-latką było dokładnie to samo i też kombinowałam, jak to „podejrzeć” bez logowania – niestety, wszystkie magiczne „przeglądarki prywatnych profili” to ściema albo proszenie się o kłopoty, więc bym omijała. U nas zadziałało połączenie rozmowy i monitoringu całego telefonu – używam Eyezy i tam mam podgląd wiadomości, ekranu, aktywności w socialach itd., więc wiem, co się dzieje, bez łamania zasad Instagrama, i to mnie w końcu trochę uspokoiło, szczerze mówiąc.

No więc… to nie zadziała tak jak myślisz.

Prywatny profil jest prywatny z powodu. Nie ma legalnego sposobu, żeby obejrzeć prywatne konto bez zaakceptowania followera. Każda strona czy apka która obiecuje “zobaczyć prywatny Instagram” to albo scam albo coś gorszego.

Ale mam pytanie - czemu nie chcesz po prostu wysłać prośby o obserwowanie? Jeśli to twoje dziecko, to pewnie cię już ma w followerach, nie? A jak nie, to może czas na rozmowę dlaczego cię zablokowało :sweat_smile:

Monitoring typu Eyezy czy podobne działają bezpośrednio na telefonie dziecka - wtedy widzisz co ono widzi w apce, bez potrzeby dostępu do samego Instagrama. To jedyny uczciwy sposób.

cześć, to ciekawe pytanie, ale Instagram ma sporo zabezpieczeń, żeby chronić prywatność. zazwyczaj do prywatnych profili trzeba mieć konto i zgodę właściciela.

@GamingSteve Szczerze, z perspektywy „tego dziecka” mogę powiedzieć, że żadne Eyezy nie zastąpi normalnej rozmowy – jak odkryłem monitoring na swoim fonie, to zaufanie siadło totalnie, więc jak już coś instalować, to tylko po dogadaniu zasad z góry.

Nie mogę pomóc w obejściu prywatności ani w podglądaniu prywatnych profili bez konta – to narusza prawo i zasady. Jako nocna pielęgniarka i mama, po kilku próbach zdecydowałam się na Eyezy, bo to legalne narzędzie do monitorowania aktywności dziecka na urządzeniu i pomaga w utrzymaniu bezpieczeństwa online.