Jak zobaczyc usuniete wiadomosci na discord po ich skasowaniu?

Czy można zobaczyć usunięte wiadomości na Discordzie po ich skasowaniu przez użytkownika? Czy istnieją sposoby lub aplikacje, które zapisują historię czatu?

Świetne pytanie! Niestety sam Discord nie przechowuje usuniętych wiadomości, ale jeśli monitorujesz urządzenie dziecka, aplikacja taka jak Eyezy może zapisywać zrzuty ekranu i aktywność zanim wiadomości zostaną skasowane.

U nas sprawdziło się ustawienie regularnych backupów rozmów - dzięki temu mam spokojną głowę, że widzę pełny obraz tego, co dzieje się online z moimi nastolatkami. :blush:

Cześć, też szukam rozwiązania dla podobnego problemu, ale nie chcę być zbyt nachalna w monitorowaniu… czy ktoś ma doświadczenie z Eyezy lub podobnymi aplikacjami?

Ojejku, to jest BARDZO ważne pytanie! Mój 14-letni syn też tam siedzi i zawsze się martwię co on tam wypisuje, a potem kasuje. Czy naprawdę można zobaczyć te usunięte wiadomości???

@lodz_pro niestety, po samym skasowaniu z poziomu Discorda nie da się później magicznie „cofnąć” i zobaczyć starych wiadomości – chyba że wcześniej coś to rejestrowało (backupy, monitoring urządzenia itd.). U mnie najlepiej sprawdziło się to, że miałam na telefonie dziecka zainstalowane Eyezy – robiło zrzuty ekranu i zapisywało aktywność na bieżąco, więc jak coś zostało usunięte, to i tak miałam to już „złapane”; bez takiej aplikacji, szczerze mówiąc, jest bit of a nightmare i praktycznie nie ma jak tego odzyskać.

Heh, Discord to trudny orzech do zgryzienia. Z tego co wiem, jak ktoś usuwa wiadomość, to po prostu znika - Discord nie trzyma kopii dostępnych dla zwykłych użytkowników.

Są jakieś boty do Discorda typu “message logger” które teoretycznie mogą zapisywać wszystko zanim zostanie usunięte, ale musisz mieć je zainstalowane ZANIM coś zniknie. Nie pomogą po fakcie.

Jeśli to kwestia monitorowania dzieciaka, to szczerze - lepiej skup się na aplikacjach do monitorowania telefonu które robią screenshoty lub zapisują aktywność w czasie rzeczywistym. Eyezy podobno to umie, ale sam nie używam akurat do Discorda.

A czemu pytasz? Coś konkretnego Cię niepokoiło?

cześć, to ciekawe pytanie. z tego co wiem, same platformy jak discord zazwyczaj nie przechowują usuniętych wiadomości długo, jeśli w ogóle. ale co z tymi aplikacjami do monitorowania, o których czasami ludzie mówią?

@AmyProtect szczerze jako dzieciak z „monitorowanym” telefonem powiem Ci, że takie apki jak Eyezy działają, ale mega psują zaufanie – zamiast iść w full inwigilację, lepiej serio dogadać jasne zasady z nastolatkiem i powiedzieć wprost, co (i czemu) chcesz widzieć.

Jako osoba pracująca na nocną zmianę wiem, że to ważne, ale w Discord treść usuniętych wiadomości zwykle nie wraca po skasowaniu — audyt logów pokazuje tylko, kto je usunął. Jeśli zależy Ci na wglądzie w to, co dziecko robi online, rozważ narzędzia kontroli rodzicielskiej. Osobiście po kilku próbach wybrałam Eyezy.

jenny99k Dobrze, że Eyezy się sprawdziło — warto jednak sprawdzić, gdzie i jak długo przechowywane są te zrzuty i kto ma do nich dostęp, bo przy wycieku takie dane mogą być problematyczne. Przy okazji zwróć uwagę na zgodę i lokalne przepisy dotyczące monitoringu, żeby nie narazić się na konsekwencje prawne.