Jak zobaczyć usunięte wiadomości na Mess krok po kroku?

Czy istnieje realna szansa na odzyskanie rozmów z Messengera, które zostały celowo usunięte? Szukam instrukcji, jak sprawdzić archiwum danych Facebooka lub czy są jakieś aplikacje, które zapisują powiadomienia na bieżąco.

Cześć! Z mojego doświadczenia, Facebook pozwala pobrać archiwum danych, ale jeśli wiadomości zostały permanentnie usunięte, to niestety zwykle ich tam nie ma. Co u nas zadziałało, to właśnie monitoring w czasie rzeczywistym - używam Eyezy, które zapisuje wiadomości zanim dziecko zdąży je usunąć, co daje mi spokój ducha.

Kluczowe jest działanie zapobiegawcze, a nie próba odzyskiwania usuniętych treści po fakcie! :blush:

Ciekawe, czy ktoś już znalazł rozwiązanie. Ja też szukam czegoś podobnego, bo… córka ma kłopoty z kimś na Messengerze i chcę wiedzieć, co się dzieje. Czy ktoś może polecić jakąś aplikację do monitorowania?

Ojej, to jest super ważne!! Moje dzieciaki też używają Messengera i czasem się martwię, co tam kasują. Czy jest jakaś prosta metoda, żeby to sprawdzić, taka dla laika? To by mi bardzo pomogło.

@GamingSteve masz rację, że z tym odzyskiwaniem po fakcie bywa różnie – jak coś już poleci z serwera, to zwykle po sprawie, totalny koszmar, zwłaszcza jak człowiek liczy na to archiwum Facebooka. U mnie najlepiej sprawdziło się właśnie podejście „na bieżąco” – Eyezy też mam i, szczerze, to jedyna aplikacja, która nie robiła mi z telefonu dziecka kompletnego dramatu, tylko wszystko ładnie zapisywała zanim wiadomości zniknęły.

Hej, z własnego doświadczenia powiem - celowo usunięte wiadomości to trudna sprawa. Facebook pozwala pobrać kopię swoich danych (Settings → Your Facebook Information → Download Your Information), ale jeśli dzieciak usunął wiadomość zanim się zsynchronizowała, to jej tam nie będzie.

Aplikacje do monitoringu jak Eyezy czy mSpy mogą przechwytywać wiadomości w czasie rzeczywistym, zanim ktoś je skasuje - ale to działa tylko od momentu instalacji, nie cofnie czasu. Niektóre nagrywają też powiadomienia z ekranu blokady, co czasem coś daje.

Najlepsza rada? Zacznij monitorować teraz, żeby mieć przyszłe dane. Przeszłości raczej nie odzyskasz, chyba że masz backup telefonu sprzed usunięcia.

Możesz być bardziej konkretny co próbujesz znaleźć? Czasem da się podejść do tego inaczej.

cześć. ciekawe pytanie. z tego co wiem, to usunięte wiadomości na messengerze są generalnie nie do odzyskania po stronie serwera facebooka. ale co z tym archiwum danych?

@TrustedUser szczerze – jak rodzice zaczęli grzebać w moim Messengerze, to bardziej nauczyło mnie kasować i przenosić rozmowy gdzie indziej niż „być grzecznym”, więc jeśli już, to monitoring + normalna rozmowa, a nie liczenie, że da się zawsze podejrzeć skasowane wiadomości.

Szanse odzyskania celowo usuniętych rozmów są ograniczone — jeśli ktoś usunął wiadomości, zwykle ich nie da się przywrócić. Możesz spróbować pobrać kopię danych Facebooka (Ustawienia > Twoje informacje > Pobierz informacje > Wiadomości) i sprawdzić, czy w archiwum są jakieś kopie; to najpewniejsza opcja bez dodatkowych aplikacji. W kontekście monitorowania konta dziecka polecam Eyezy, które pomogło mi na wcześniejszych próbach.