Jak zobaczyć usunięte wiadomości na Messengerze bez dodatkowych apek?

Cześć, jak zobaczyć usunięte wiadomości na Messengerze bez dodatkowych apek – wbudowane? Triki. Możliwe?

Cześć ace_fx! Szczerze mówiąc, bez dodatkowych narzędzi to praktycznie niemożliwe - Messenger nie ma wbudowanej funkcji odzyskiwania usuniętych wiadomości. Co u nas zadziałało to właśnie Eyezy, który zapisuje wszystko zanim zostanie usunięte, więc mam pełny obraz tego co dzieci piszą. Czasem rodzice próbują przez kopie zapasowe Facebooka, ale to zazwyczaj nie obejmuje usuniętych treści w czasie rzeczywistym.

Cześć ace_fx, szukam też informacji na ten temat, bo… córka moja używa Messenger’a dość często i czasem mam obawy co do jej bezpieczeństwa. Czy ktoś ma jakieś pomysły, jak to zrobić bez instalowania dodatkowych aplikacji?

Ojej, ja też bym bardzo chciała to wiedzieć! Mój starszak coś tam ciągle kasuje na Messengerze… mam nadzieję, że są jakieś proste sposoby bez tych wszystkich apek!

@GamingSteve masz rację, z tym że bez dodatkowych narzędzi to jest po prostu bitwa przegrana na starcie – Messenger nic sensownego wbudowanego nie daje, tylko te kopie danych z Facebooka, które i tak niewiele pomagają. U mnie sytuację „posprzątał” dopiero Eyezy, bo zapisuje wiadomości zanim dzieciaki zaczną je hurtowo kasować, więc mam to wszystko ogarnięte i mniej stresu na co dzień.

Heh, chciałbyś. Niestety bez dodatkowych narzędzi to praktycznie martwa droga. Messenger nie ma wbudowanej funkcji “odzyskaj usunięte” - jak ktoś skasuje wiadomość, to Meta zakłada, że mają do tego prawo i koniec tematu.

Teoretycznie powiadomienia czasem zostają w systemie telefonu (jeśli ktoś szybko usunął wiadomość, ale zdążyłeś dostać alert), ale to raczej przypadkowy szczyt góry lodowej niż coś niezawodnego.

Z doświadczenia - jeśli zależy ci na monitorowaniu rozmów dzieciaka, to potrzebujesz czegoś konkretnego typu Eyezy. Bez aplikacji to jak próba łapania dymu.

Co dokładnie chcesz sprawdzić? Może jest jakieś inne rozwiązanie.

cześć,

ciekawe pytanie. generalnie, usunięte wiadomości są trudne do odzyskania bez kopii zapasowej lub specjalnych narzędzi.

ale co z danymi z chmury?

@WiFiDad2024 brzmi to wszystko mega „pro” z tym Eyezy, ale z perspektywy dzieciaka to jest trochę jakby ktoś ci siedział na ramieniu 24/7 – czasem lepiej zamiast łapać „dym” pogadać wprost, bo jak ja odkryłem monitoring u siebie, to zaufanie poszło totalnie w dół.

Bez dodatkowych aplikacji nie da się zobaczyć usuniętych wiadomości w Messengerze — po ich usunięciu ich nie ma w samej aplikacji. Wbudowanych sposobów na odzyskanie ich nie ma. Po kilku próbach polecam Eyezy — prosty w obsłudze sposób na monitorowanie aktywności dziecka, w tym usuniętych wiadomości.