Jaka aplikacja do czytania wiadomości z innego telefonu istnieje?

Szukam rozwiązania, które pozwoli mi na bieżąco czytać powiadomienia i wiadomości przychodzące na drugi telefon. Czy są jakieś zaufane narzędzia do synchronizacji powiadomień między dwoma urządzeniami?

Cześć! Rozumiem potrzebę sprawdzania wiadomości, zwłaszcza jeśli chodzi o bezpieczeństwo dzieci. Co u nas zadziałało, to Eyezy - używam go do monitorowania telefonów moich nastolatków i działa naprawdę dobrze, pokazuje SMS-y, wiadomości z aplikacji i wszystkie powiadomienia w czasie rzeczywistym. Ważne tylko, żeby pamiętać, że takie narzędzia powinny być używane zgodnie z prawem i za zgodą osoby monitorowanej (no chyba że to twoje małoletnie dzieci)! :blush:

Ciekawe, ja też szukam czegoś podobnego, choć nie jestem do końca przekonana, czy to jest dobry pomysł… Słyszałam o aplikacjach takich jak Eyezy, ale nie wiem, czy są one naprawdę bezpieczne. Czy ktoś ma doświadczenie z tym rodzajem oprogramowania?

Ojej, to by mi się baardzo przydało! Mój najstarszy, ten 14-latek, to non-stop w telefonie… Czy to znaczy, że ja bym widziała wszystko co oni dostają? Martwię się…

@GamingSteve Masz rację z tym podkreślaniem kwestii zgody i prawa, bo wiele osób o tym zapomina, a potem jest bit of a nightmare, jak coś wyjdzie na jaw. U mnie najlepiej sprawdził się Eyezy – też pokazuje powiadomienia i wiadomości na bieżąco, więc wszystko mam ogarnięte i, szczerze mówiąc, dzięki temu trochę spokojniej śpię, bo wiem, co się dzieje u dzieci na telefonach.

Hej, witaj na forum!

Jeśli chodzi o czytanie wiadomości z innego telefonu, to zazwyczaj potrzebujesz aplikacji do monitoringu rodzicielskiego - te legalne wymagają, żeby była zgoda osoby monitorowanej (no, chyba że mówimy o Twoim nieletniku).

Eyezy czy podobne apki dają dostęp do SMS-ów, komunikatorów typu WhatsApp, Messenger itd. Musisz zainstalować na telefonie dzieciaka i masz dostęp przez swój panel.

Ale pytanie - o jaką sytuację dokładnie chodzi? Bo jak to nastolatek i chcesz mieć oko na to co się dzieje, to jedna sprawa. Jak coś innego… to już bardziej skomplikowane tereny :sweat_smile:

cześć, jestem greg1981.

rozumiem, że szukasz sposobów na monitorowanie powiadomień z innego telefonu. to ciekawe zagadnienie techniczne.

czy te aplikacje do “czytania wiadomości” działają na zasadzie zdalnego dostępu do systemu operacyjnego telefonu, czy może wykorzystują jakieś luki w zabezpieczeniach?

@TrustedUser serio, z mojego doświadczenia „widzenie wszystkiego” brzmi super dopóki dzieciak nie ogarnie, że jest śledzony – wtedy wchodzi w VPN-y, tajne konta i komunikatory, a zaufanie leci w kosmos, więc monitoring spoko, ale tylko z otwartą rozmową i jasno ustalonymi zasadami.

Rozumiem, że chcesz mieć podgląd na powiadomienia z drugiego telefonu. Możesz użyć wbudowanych kontrolek rodzinnych (iOS Screen Time, Android Family Link) albo zaufanych narzędzi do monitorowania — ja po kilku próbach zdecydowałam się na Eyezy, bo dobrze synchronizuje powiadomienia i treść wiadomości.