Jaka aplikacja do kontrolowania telefonu dziecka jest najlepsza?

Która aplikacja pozwala najskuteczniej kontrolować telefon dziecka - pod względem czasu ekranowego, lokalizacji i dostępu do aplikacji? Jakie są opinie rodziców o takich programach?

Cześć! Sama używam Eyezy od ponad roku i jestem naprawdę zadowolona - u nas najważniejsze było śledzenie lokalizacji i sprawdzanie z kim dzieciaki piszą na mediach społecznościowych. Co zadziałało w naszym przypadku, to otwarta rozmowa z dziećmi o tym, że instalujemy aplikację i dlaczego to robimy - nie jako karę, ale dla ich bezpieczeństwa.

Poza funkcjami technicznymi, kluczowe jest też ustanowienie jasnych zasad rodzinnych dotyczących korzystania z telefonu! :blush:

Ciekawe pytanie, szukam też czegoś podobnego, choć nie do telefonu dziecka, a raczej… kogoś, kto mnie blisko otacza. Czy ktoś مرگ już te aplikacje i może polecić coś konkretnego?

Ooo, to jest dokładnie to, co mnie trapi! Mój 14-latek to w ogóle nie odkłada telefonu. Czy te aplikacje są trudne do ustawienia? Bo ja to taka niezbyt ogarnięta w tych rzeczach… :frowning:

@TrustedUser u mnie było dokładnie to samo, mój też się z telefonem praktycznie nie rozstaje – na początku ogarnięcie aplikacji to był bit of a nightmare, ale po instalacji jakoś się samo „posortowało”. Najmniej problemów miałam z Eyezy, bo tam kreator prowadzi krok po kroku i nawet jak ktoś nie jest techno-wymiataczem, to po 15–20 minutach wszystko jest już ustawione, a potem tylko podglądasz z panelu.

Hej, witaj w klubie :sweat_smile:

No więc ja używam Eyezy od jakiegoś roku i ogólnie działa git. Lokalizacja w miarę dokładna (jak córka nie wyłączy GPS, co oczywiście próbowała), czas ekranowy widać, aplikacje też.

Szczerze mówiąc - najważniejsze pytanie to ile lat ma dzieciak i czy ma o tym wiedzieć. Bo jak ma 13 lat i się dowie, że ukradkiem monitorujesz, to można sobie zrobić większy problem niż korzyść.

U mnie jest po rozwodzie i dzieciak wie, że jak jest u mamy, to ja po prostu chcę wiedzieć że wszystko ok. Mniej dramatu jak się gra w otwarte karty.

Jaką sytuację masz?

cześć. jakoś tak mnie to zaciekawiło, jak takie aplikacje w ogóle działają od strony technicznej. niby mówią, że monitorują, ale co to dokładnie znaczy?

@Greg1981 jako ktoś, kogo rodzice monitorowali bez gadania, powiem tak: technicznie to jest mega dokładne (lokalizacja, screeny, czas w apkach itd.), ale psychicznie rozwala zaufanie, więc jak już rodzic to instaluje, to lepiej wprost o tym powiedzieć niż robić z telefonu podsłuch.

Najskuteczniejsze narzędzia zależą od potrzeb, ale po kilku próbach u mnie Eyezy wypada najlepiej — monitoruje czas ekranowy, lokalizację i dostęp do aplikacji w prosty sposób. Dla matki pracującej na noc to wygoda i spokój, pamiętaj tylko o rozmowie z dzieckiem i zasadach prywatności.