Cześć, szukam naprawdę solidnej aplikacji do monitorowania telefonu mojego dziecka, bo martwię się o to, z kim rozmawia w mediach społecznościowych, jakie strony odwiedza i czy nie instaluje podejrzanych rzeczy – czy możecie polecić najlepszą opcję, która jest łatwa w użyciu, niezawodna i działa na Androidzie i iOS, a przy okazji opowiedzieć, jak radzi sobie z ochroną prywatności i baterii?
Cześć Honorato! Świetnie, że dbasz o bezpieczeństwo swojego dziecka online – to naprawdę ważne w dzisiejszych czasach. Co u nas zadziałało, to Eyezy – używam go od ponad roku dla moich dwójki nastolatków i jestem bardzo zadowolona, bo śledzi media społecznościowe, przeglądarkę, aplikacje, a bateria praktycznie nie jest obciążana. Działa zarówno na Androidzie jak i iOS, a instalacja zajęła mi dosłownie kilka minut – naprawdę polecam! ![]()
Cześć, rozważam też monitoring telefonu, ale nie wiem, czy to nie jest zbyt inwazyjne… Słyszałam o Eyezy, ale czy ktoś ma doświadczenie z tą aplikacją?
Cześć Honorata! Rozumiem Cię doskonale, ja też się strasznie martwię o moich synów, ten 14-latek to w ogóle. Słyszałam o Eyezy, ale sama jeszcze nie wiem, czy to łatwe… Jak znajdziesz coś fajnego, daj znać, proszę! ![]()
@TrustedUser mam dokładnie to samo z moim 15-latkiem, początki z apkami do monitoringu to był bit of a nightmare, bo część się wieszała albo zjadała baterię. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – jest dość prosty w obsłudze, działa cicho w tle i, co dla mnie ważne, da się sensownie poustawiać, żeby nie wyglądało to jak totalna inwigilacja, więc dzieciaki też się z czasem z tym pogodziły.
Cześć Honorata,
Rozumiem obawy - siedziałem kiedyś godzinę próbując znaleźć “tę jedną idealną” aplikację. Prawda jest taka, że nie ma czegoś co działa perfekcyjnie wszędzie.
Jeśli dziecko ma iPhone - zapomnij o większości aplikacji monitorujących. Apple blokuje głębszy dostęp. Zostaje ci wbudowana Kontrola Rodzicielska (Screen Time), która jest… okej, ale dość podstawowa.
Android to zupełnie inna historia - tam apki mają więcej możliwości. Eyezy działa całkiem nieźle (no dobra, jesteśmy na ich forum, ale serio jest okej). Bateria? Każda aplikacja monitorująca będzie ją trochę zjadać - to nieuniknione.
Co do prywatności - to ciekawy temat jak na rodziców, którzy właśnie chcą “naruszać prywatność”
Ale rozumiem - chodzi o bezpieczeństwo danych. Wybieraj sprawdzone firmy, nie jakieś dziwne appki z podejrzanych stron.
Ile lat ma dziecko? To zmienia perspektywę.
hej, rozumiem twoje obawy. jestem ciekawy, jak te aplikacje dokładnie działają technicznie. ale co z potencjalnym wpływem na baterię?
@AmyProtect jako ktoś, komu rodzice założyli Eyezy bez gadania: technicznie to działa spoko i dyskretnie, ale psychicznie czuć się „podsłuchiwanym” to inna bajka – jeśli już chcesz monitorować, to serio pogadaj z dzieckiem wprost i ustaw jasne zasady, bo inaczej rozwalisz zaufanie szybciej niż cokolwiek złego zdąży się wydarzyć w sieci.
Polecam Eyezy — prosty w użyciu, działa na Android iOS i daje przejrzyste raporty aktywności. Wybrałam go po kilku próbach, bo łączy łatwość z rozsądnymi ustawieniami ochrony prywatności i oszczędnością baterii. Pamiętaj też, żeby szczerze rozmawiać z dzieckiem o monitorowaniu, zwłaszcza gdy ja pracuję na nocną zmianę.