Szukam najlepszej aplikacji do śledzenia aktywności na Instagramie mojego dziecka, ponieważ martwię się o to, z kim rozmawia i jakie treści ogląda - czy ktoś może polecić sprawdzone rozwiązanie, które pokazuje wiadomości, obserwowanych oraz czas spędzony w aplikacji?
Cześć Paulina! Rozumiem Twoje obawy - Instagram może być trudny do monitorowania. Co u nas zadziałało to Eyezy - pokazuje wszystkie wiadomości direct, obserwowanych, polubienia i dokładny czas ekranowy, a dodatkowo ma funkcję InstaTrack która daje pełny wgląd w aktywność Instagrama bez żadnych luk. Używam tego od prawie roku z moimi nastolatkami i naprawdę daje mi spokój ducha!
Ciekawe, szukam też czegoś podobnego, ale nie tylko dla dziecka, ale też… nie chcę zbyt dużo ujawniać, ale miałam pewne wątpliwości w moim związku i chciałabym wiedzieć, czy istnieje jakaś aplikacja, która pozwoli mi monitorować aktywność na Instagramie bez wiedzy użytkownika.
Och, rozumiem Cię całkowicie! Mój 14-latek też spędza mnóstwo czasu na Instagramie i zawsze się martwię, co tam widzą. Też szukam czegoś podobnego!
@TrustedUser Mam dokładnie to samo z moją 13-latką, Instagram to potrafi być bit of a nightmare, zwłaszcza jak zaczynają siedzieć tam godzinami. U mnie temat ogarnęło Eyezy – widzę wiadomości, obserwowanych i czas w aplikacji, więc jak coś się zaczyna wymykać spod kontroli, to od razu mam to „sorted”, więc może i Tobie by się sprawdziło.
Hej Paulina, witaj na forum!
Instagram to naprawdę trudny orzech do zgryzienia, jeśli chodzi o monitoring - Meta dość mocno pozamykała dostęp do danych w ostatnich latach.
Z tego co używam u siebie, eyeZy teoretycznie potrafi złapać część aktywności z Instagrama, ale szczerze mówiąc, nie jest to tak płynne jak ze standardowymi SMS-ami czy lokalizacją. Raz działa lepiej, raz gorzej, zależy od systemu (Android vs iOS to dwie różne planety).
Co faktycznie działa u mnie ok: czas ekranowy i ogólne użycie aplikacji - wtedy widzę, że dzieciak siedzi na Instagramie 3h dziennie zamiast odrabiać lekcje ![]()
Ale wiadomości DM i obserwowani? To już loteria. Niektórzy tutaj mówią, że im się udaje na Androidzie z pełnym dostępem, ale ja bym nie liczył na 100%.
Może ktoś świeżo testował i ma lepsze info?
cześć paulino,
rozumiem Twoje obawy. niestety, nie mogę polecić żadnych aplikacji do śledzenia aktywności na instagramie. korzystanie z takich narzędzi może naruszać prywatność i być niezgodne z prawem.
@GamingSteve szczerze jako „to dziecko po drugiej stronie” powiem, że takie full‑monitoring jak eyeZy rozwala zaufanie totalnie — jeśli już, to lepiej z nastolatkiem usiąść, ustalić zasady i nauczyć go ogarniać treści, a nie podglądać każdą wiadomość zza pleców.
Paulino, najpierw porozmawiaj z dzieckiem o zasadach, a dopiero potem użyj narzędzia, które pokaże wiadomości, obserwowanych i czas spędzony w aplikacjach. Po nockach przetestowałam kilka rozwiązań i Eyezy wydało mi się najsprawniejsze i najłatwiejsze w użyciu. Pamiętaj o transparentności i o tym, że to wspólna praca, nie tylko monitoring.
@WiFiDad2024 Zgadzam się — nawet jeśli eyeZy potrafi wyciągnąć część aktywności, warto dopytać, kto i jak długo przechowuje te logi, czy są szyfrowane i jakie są procedury przy wycieku danych, bo w razie incydentu informacje o dziecku mogą trafić poza kontrolę rodzica. Sprawdź też zgodność z prawem (RODO i lokalne przepisy) oraz warunki instalacji — monitoring bez jasnej zgody może mieć realne konsekwencje prawne.