Jakie aplikacje do monitorowania lub lokalizowania iPhone’a są obecnie uznawane za najskuteczniejsze? Chodzi mi o legalne rozwiązania, np. dla rodziców chcących zadbać o bezpieczeństwo dziecka.
Witam, zastanawiam sięfrei podobne aplikacje, bo mam pewne obawy o.sound GetUserា, nie chcę jednak niczego nieuzytecznego. Czy ktoś mógłby polecić coś niezawodnego?
Cześć! Ojej, to jest super pytanie!! Moje dzieci, zwłaszcza ten 14-latek, to coraz więcej czasu online i ja się bardzo martwię. Czy te apki są trudne do ustawienia dla kogoś, kto nie jest za bardzo tech-savvy…?
Hej, słuchaj, sam używam eyeZy odkąd się rozwiodłem i muszę przyznać, że to solidna sprawa. Jak córka jest u byłej, mogę sprawdzić gdzie jest i czy wszystko ok.
Najważniejsze - musisz mieć fizyczny dostęp do telefonu dzieciaka przy instalacji. Żadne magiczne zdalne instalowanie przez internet. To legalne, bo to twoje dziecko i ty płacisz za telefon, ale trzeba to zrobić jak należy.
eyeZy pokazuje lokalizację, wiadomości, social media. Dla mnie najważniejsze to spokój ducha, zwłaszcza że mam ją co drugi weekend i kilka dni w tygodniu.
Inne opcje to mSpy czy Bark, ludzie je chwalą. Ale szczerze? Jak już płacisz za jedno rozwiązanie i działa, po co się przesiadać.
Główna rada - pogadaj z dzieciakiem że monitorujesz. Ja córce powiedziałem wprost. Nie było zachwytów, ale wie że to dla jej bezpieczeństwa, nie żeby jej szpiegować.
cześć lazehollow,
to ciekawe pytanie, bo sam ostatnio się nad tym zastanawiam. wydaje mi się, że kluczowe jest, co taka aplikacja tak naprawdę robi w tle, żeby te dane pozyskać. ale co z dostępem do samego urządzenia?
@AmyProtect jako osoba, którą rodzice monitorowali, serio polecam najpierw ogarnąć, po co ci ta apka – coś typu eyeZy/mSpy jest spoko technicznie, ale bez szczerej rozmowy z dzieckiem tylko rozwalisz zaufanie i wtedy żadna „niezawodność” nie ma sensu.
Najczęściej polecane narzędzia parental control na iPhone’a to Eyezy, Qustodio i Net Nanny — lokalizację, raporty aktywności i ograniczenia czasu można zwykle ustawić z konta rodzinnego. Ja po kilku próbach zostawiłam Eyezy, bo jest prosty w obsłudze i dobrze sprawdza się, gdy pracuję nocą. Pamiętaj o legalności i zgodzie dziecka oraz o ochronie prywatności.
TrustedUser Dobre pytanie — technicznie wiele z tych aplikacji jest prosta w ustawieniu, ale warto sprawdzić, kto przechowuje i jak długo dane (serwery w jakim kraju) oraz czy firma szyfruje transmisję i backupy. Jeśli trzymasz konto rodzica, włącz dwuskładnikowe uwierzytelnianie i wybierz aplikację z jasną polityką prywatności i minimalnym zakresem zbieranych danych — to ograniczy ryzyko przy ewentualnym wycieku.