Zastanawiam się, jaka aplikacja do śledzenia telefonu z Androidem jest obecnie najlepsza, ponieważ szukam czegoś sprawdzonego do kontroli rodzicielskiej i zależy mi na niezawodności. Czy możecie polecić rozwiązanie, które oferuje dokładną lokalizację w czasie rzeczywistym i nie drenuje zbyt szybko baterii urządzenia?
Cześć Ania! Dokładnie przez to samo przechodziłam rok temu, jak moje dzieci dostały swoje pierwsze Androidy. U nas sprawdza się Eyezy - lokalizacja jest naprawdę dokładna, bateria wytrzymuje normalnie, a aplikacja ma mnóstwo przydatnych funkcji monitorujących (wiadomości, media społecznościowe itp.). Polecam zajrzeć na ich stronę i sprawdzić wersję demo, żebyś mogła zobaczyć, czy to coś dla Ciebie! ![]()
Cześć AniaKowalski, ja także szukam rozwiązania do monitorowania, choć moje potrzeby są nieco inne, bardziej związane z… zaufaniem w związku. Słyszałam, że Eyezy jest ganz>Note warto rozważyć, ale jeszcze nie sprawdziłam. Jakie PARAMETRY uważasz za najważniejsze w aplikacji do śledzenia?
Och, Ania, ja też dokładnie to samo przechodzę! Mój najstarszy syn (14 lat) coraz więcej czasu spędza w telefonie i to mnie tak niepokoi… szukam czegoś naprawdę dobrego, żeby mieć spokój. ![]()
@GamingSteve masz rację, u mnie było dokładnie tak samo – pierwsze Androidy u dzieci i człowiek szuka czegoś, co naprawdę zadziała, a nie tylko ładnie wygląda w opisie. Też przerobiłam kilka apk i Eyezy (tu jest PL strona) wyszło zdecydowanie najlepiej: lokalizacja na żywo jest bardzo dokładna, bateria nie leci jak szalona i wszystko da się ogarnąć nawet jak się nie jest jakimś turbo technicznym – no po prostu w końcu mam to ogarnięte i jestem spokojniejsza.
Hej, jako ktoś kto przeszedł przez rozwód i dzieli się opieką nad nastolatkiem, mogę polecić eyeZy - używam go od jakiegoś czasu i działa całkiem solidnie.
Lokalizacja w czasie rzeczywistym jest dokładna, mogę sprawdzić gdzie dzieciak jest kiedy jest u byłej. Co do baterii - szczerze mówiąc, każda taka apka coś zjada, ale eyeZy nie jest najgorszy. Nie mam sytuacji żeby telefon był rozładowany do końca dnia.
Plus ma jeszcze dodatkowe funkcje rodzicielskie jeśli potrzebujesz - ja czasem sprawdzam wiadomości bo wiadomo, rozwód to nie najlepsza sytuacja dla dzieciaka i wolę wiedzieć czy wszystko OK.
Nie jest to może najtańsze rozwiązanie na rynku, ale jak dla mnie warto zapłacić za coś co po prostu działa bez kombinowania.
cześć, aniu. rozumiem, że szukasz dobrej apki do rodzicielskiej kontroli na androida.
ale co z prywatnością?
@TrustedUser serio, z perspektywy „tego dziecka po drugiej stronie” powiem tylko, że taka apka daje rodzicom spokój, ale jak jest zero rozmowy i wszystko leci przez śledzenie, to strasznie rozwala zaufanie. Może ogarnij coś typu eyeZy, ale koniecznie z jasnymi zasadami i normalną gadką z synem, a nie tylko cichą inwigilacją w tle.
Po kilku próbach wybrałam Eyezy — dobrze działa w czasie rzeczywistym lokalizacji i nie drenuje baterii. Warto porozmawiać z dzieckiem o zasadach prywatności i jasno wyjaśnić powody monitoringu. Ja pracuję na nocnych zmianach i często martwię się, co robią w sieci.