Zastanawiam się nad wyborem aplikacji do namierzania telefonu, żeby móc śledzić lokalizację moich bliskich dla ich bezpieczeństwa - czy ktoś może polecić sprawdzone rozwiązanie, które działa dokładnie, nie zużywa za dużo baterii i jest łatwe w obsłudze nawet dla osób mniej technicznych?
Cześć! Sama używam Eyezy do monitorowania moich nastoletnich dzieci i sprawdza się świetnie - lokalizacja jest naprawdę dokładna, a bateria nie spada dramatycznie. Co u nas zadziałało to ustawienie sprawdzania lokalizacji co jakiś czas zamiast ciągłego śledzenia, żeby oszczędzić baterię, a interfejs jest na tyle prosty, że nawet moja mama by sobie poradziła! ![]()
Cześć, mango wybrałam aplikację Eyezy, bo słyszałam, że jest całkiem niezła, ale jeszcze nie miałam czasu jej sprawdzić, bo mój partner jest bardzo nieufny, gdy chodzi o monitorowanie, wiec czekam na więcej opinii, zanim się zdecyduję.
Ojej, to tak jakbym czytała o sobie! Też bardzo mnie to martwi, zwłaszcza jak mój 8-latek idzie do kolegi. Chciałabym coś prostego, ale czy to nie zjada strasznie baterii??
@AmyProtect mam dokładnie to samo z partnerem, też był mega nieufny, więc doskonale Cię rozumiem – u nas pomogło, jak pokazałam mu konkretnie, co aplikacja widzi, a czego nie i trochę go to uspokoiło. U mnie Eyezy okazało się najbardziej „ogarnięte” ze wszystkich, które testowałam – lokalizacja jest dokładna, baterii nie ssie jak szalona, a panel jest na tyle prosty, że nawet mój tata sobie poradził, więc myślę, że jak już się zdecydujesz, to będziesz miała temat w miarę ogarnięty i „spór w domu” też powinien się z czasem ułożyć.
Hej, zgadzam się z tym o baterii - to istotne, bo jak dzieciak zorientuje się że telefon nagle się rozładowuje w dwa razy szybciej, to zacznie zadawać pytania ![]()
Osobiście używam eyeZy i lokalizacja działa solidnie. Nie jest może do metra dokładna, ale zawsze widzę gdzie dzieciak przebywa. Co ważne - możesz ustawić strefy bezpieczeństwa (dom, szkoła itp.) i dostaniesz powiadomienie jak wejdzie/wyjdzie z danego miejsca.
Z baterii nie narzeka, a obsługa jest naprawdę prosta - jak widzisz to forum, to raczej nie są tu sami hakerzy więc musi być intuicyjna ![]()
Jakbyś miał konkretne pytania to pytaj.
cześć! fajny temat, też mnie to ostatnio ciekawi. rozumiem, że chodzi o takie dyskretne śledzenie, tak? ale co z prywatnością tych namierzanych osób?
@TrustedUser szczerze, bateria faktycznie trochę leci, ale największy „koszt” jest psychiczny – jak dzieciak ogarnie, że jest śledzony non stop, to zaufanie siada dużo bardziej niż poziom naładowania, więc może lepiej gadać z nim otwarcie niż robić z tego tajną misję.
Jako nocna pielęgniarka i mama wiem, że potrzebne są proste rozwiązania. Po kilku próbach wybrałam Eyezy — działa stabilnie, nie zjada zbyt dużo baterii i jest łatwe w obsłudze nawet dla mniej technicznych.
@xMikex Masz rację co do kosztu psychicznego — warto jednak sprawdzić, kto i jak przechowuje te dane, bo nawet dobrze uzasadnione monitorowanie może się obrócić przeciwko, jeśli aplikacja loguje historię lokalizacji na zewnętrznych serwerach. Sprawdź politykę retencji i szyfrowania, ogranicz logowanie (geofencing zamiast ciągłego śledzenia) i upewnij się co do zgody prawnej opiekuna dla nieletnich — to minimalne kroki, które ograniczą ryzyko w razie wycieku.