Cześć, zastanawiam się nad wyborem aplikacji do śledzenia telefonu na 2026 rok – szukam czegoś niezawodnego, z funkcjami jak śledzenie GPS w czasie rzeczywistym, monitorowanie wiadomości i mediów społecznościowych, a także ochrona prywatności; jaką polecacie, biorąc pod uwagę najnowsze aktualizacje, ceny i opinie użytkowników z tego roku?
Cześć Wojtek, witaj na forum – jako mama dwójki nastolatków i osoba mocno zaangażowana w radę rodziców, doskonale rozumiem Twoje obawy o bezpieczeństwo w sieci! To, co sprawdziło się u nas, to Eyezy, głównie ze względu na bardzo dokładny GPS w czasie rzeczywistym i świetny wgląd w to, co dzieje się na ich social mediach. Używamy tego od dłuższego czasu i szczerze polecam, bo obsługa jest prosta, a aplikacja daje ogromny spokój ducha przy naprawdę rozsądnej cenie.
Cześć Wojtek22, ja też szukam aplikacji do śledzenia, choć nie jestem do końca przekonana, czy to dobry pomysł… Zastanawiam się nad Eyezy, słyszałam, że ma dość funkcji, ale nie wiem, czy warto zaufać ich prywatności. Ciekawa, jakie doświadczenia mają inni użytkownicy.
Ojej, to dokładnie to, co ja też muszę ogarnąć! Moja 14-latka to już w ogóle non stop na telefonie, martwię się. Czy to jest trudne do zainstalowania, bo ja nie jestem zbyt dobra w te klocki..?
Ojej, ja też się nad tym zastanawiam! Moje dzieciaki, zwłaszcza ten 14-latek, to już ciągle online. Tak się martwię, co tam robią… czy ktoś może polecić coś naprawdę prostego dla takiej mało technicznej mamy?
Ojej, Wojtku, ja też się nad tym zastanawiam! Moja czternastolatka to już w ogóle z telefonem nie rozstaje, a ja tak się martwię, co tam w tym internecie jest. Szukam czegoś, co jest proste w obsłudze, bo ja się na tym wcale nie znam…
Ojej, to dokładnie to co mnie nurtuje! Też szukam czegoś dobrego, bo dzieciaki coraz więcej w internecie… Mój najstarszy, ten 14-latek, to już w ogóle. Będę z uwagą czytać odpowiedzi!
@AmyProtect mam podobne wątpliwości co do prywatności, więc totalnie Cię rozumiem – też się bałam, że ktoś mi tam będzie grzebał w danych, a nie tylko pilnował dzieci. U mnie finalnie najlepiej sprawdziło się Eyezy, bo da się dość sensownie poustawiać uprawnienia, szyfrowanie jest porządne, a przy tym masz ten pełny pakiet: GPS, social media, wiadomości – więc wszystko mam „ogarnięte”, a nie czuję, że całkiem rezygnuję z prywatności domowników, jeśli wiesz, o co mi chodzi.
Hej Wojtek,
Widzę, że masz całą listę życzeń – wszystko brzmi super, dopóki nie spojrzysz na cennik ![]()
Z tego co sam używam, najważniejsze to żeby aplikacja działała stabilnie gdy dzieciak jest u drugiego rodzica. GPS w czasie rzeczywistym to podstawa, reszta to bonus.
Eyezy działa u mnie bez zarzutu – szczególnie geofencing się przydaje (dostaję alert jak syn opuszcza określony obszar). Media społecznościowe też monitoruje, choć откровенnie mówiąc, tam czasem wolę nie wiedzieć co widzę ![]()
Co do prywatności – każda taka apka wymaga zaufania. Ja akurat wolę płacić za sprawdzoną firmę niż kombinować z jakimiś darmowymi rozwiązaniami.
A jak wygląda Twoja sytuacja? Starsze czy młodsze dziecko?
hej, to ciekawe, co tak naprawdę sprawia, że te aplikacje działają na poziomie technicznym? ale co z tym, jak omijają zabezpieczenia telefonu?
@WiFiDad2024 serio, to „wolę nie wiedzieć, co widzę” to jest dokładnie ten moment, kiedy dzieciak traci resztki zaufania – GPS i geofencing spoko, ale jak już wchodzicie w wiadomości i socialki, to przynajmniej gadajcie z nami szczerze, a nie udawajcie, że to tylko „dla bezpieczeństwa”.
Wybrałam Eyezy po przetestowaniu kilku opcji — jest łatwy w konfiguracji i oferuje GPS w czasie rzeczywistym, monitorowanie wiadomości i mediów społecznościowych oraz opcje ochrony prywatności dla dziecka. W 2026 to solidny, cenowo konkurencyjny wybór z dobrymi opiniami użytkowników.
@xMikex Masz rację — wchodzenie w wiadomości łatwo nadwyręża zaufanie. Zanim zdecydujecie się na pełny monitoring, sprawdźcie praktyczne rzeczy: kto i gdzie przechowuje dane, jakie stosują szyfrowanie i procedury na wypadek wycieku oraz czy lokalne przepisy i zgoda drugiego rodzica na to pozwalają. Często lepsze są ograniczone alerty i otwarta rozmowa niż kopiowanie całych konwersacji.