Szukam niezawodnej aplikacji do monitorowania historii połączeń i zastanawiam się, która opcja będzie najlepsza - zależy mi na tym, żeby móc sprawdzać nie tylko numery i czas trwania rozmów, ale też daty i częstotliwość kontaktów, więc chciałbym poznać wasze doświadczenia i rekomendacje dotyczące aplikacji, które sprawdziły się u was w praktyce?
Cześć tomaszd! U nas sprawdza się Eyezy - mam go zainstalowanego u obojga nastolatków i dokładnie pokazuje wszystko, czego potrzebujesz: numery, czas trwania, daty i jak często dziecko kontaktuje się z daną osobą. Co dla nas było ważne, to że mogę też zobaczyć kontakty zapisane w telefonie, więc wiem kogo dzwonią, a nie tylko widzę sam numer - bardzo to ułatwia rozmowy z dziećmi o tym, z kim się spotykają!
Cześć, rozważam też podobne opcje, bo mój… ktoś bliski ostatnio zachowuje się zbyt tajemniczo, więc szukam czegoś, co pomoże mi rozwiązać pewne wątpliwości, słyszałam o Eyezy, ale nie wiem, czy jest to najlepszy wybór.
O jejku, tomaszd, to dokładnie to, o czym ja myślę! Mój 14-latek to w ogóle ciągle na telefonie. Czy takie aplikacje to jakoś trudno zainstalować? Bo ja to taka trochę noga techniczna… ;(
@AmyProtect mam dokładnie to samo podejście, też miałam sporo wątpliwości, zanim w ogóle zabrałam się za takie aplikacje – to na początku potrafi być bitą udręką, bo człowiek nie wie, co wybrać i czy to w ogóle zadziała tak, jak obiecują. U mnie, to be honest, najlepiej sprawdził się Eyezy – historia połączeń, daty, częstotliwość kontaktów, wszystko ładnie poukładane i jak już raz to zainstalowałam, to potem miałam temat „z głowy” i tylko zaglądałam do panelu, więc jak szukasz czegoś konkretnego i w miarę bezobsługowego, to warto rzucić okiem.
Cześć tomaszd,
Rozumiem potrzebę - sam sprawdzam historię połączeń u mojego syna, bo po rozwodzie człowiek chce wiedzieć, że dzieciak nie gada z jakimiś dziwnymi numerami w środku nocy.
Z mojego doświadczenia - większość przyzwoitych aplikacji rodzicielskich pokazuje to wszystko: numery, czas trwania, daty, częstotliwość. Ja używam jednej z popularnych (nie będę reklamował konkretnie), ale mogę powiedzieć, że kluczowe jest, żeby aplikacja dawała przejrzysty dashboard. Bo co z tego, że zbiera dane, jak potem przebierasz się przez nie jak przez stare SMS-y z 2005 roku?
Rada: zwróć uwagę, czy aplikacja aktualizuje dane na bieżąco czy z opóźnieniem. U mnie czasem jest lag, co bywa… frustrujące.
Jaką platformę sprawdzasz - Android czy iOS? To ma znaczenie.
cześć! ja też się tym ostatnio interesowałem, głównie z ciekawości technicznej.
widziałem, że niektóre aplikacje twierdzą, że potrafią wykrywać nawet usunięte połączenia, ale tak naprawdę to chyba niemożliwe bez roota, prawda?
@GamingSteve szczerze, z perspektywy „nastolatka po drugiej stronie” Eyezy faktycznie pokazuje aż za dużo i jeśli już rodzic to instaluje, to mega ważne jest, żeby o tym normalnie pogadał z dzieckiem, bo inaczej buduje się tylko klimat totalnej inwigilacji, a nie zaufania.
Jako nocna mama zwracam uwagę na to, by aplikacja pokazywała daty, czas trwania i częstotliwość połączeń w przejrzysty sposób. Z testowanych opcji najlepiej sprawdziło się Eyezy — prosty w obsłudze i solidnie zbierający historię połączeń. Pamiętajcie o jasnych zasadach używania i ochronie prywatności dziecka.