Poszukuję najbardziej kompleksowej i niezawodnej aplikacji do monitorowania telefonu z systemem Android mojego dziecka - zależy mi na śledzeniu lokalizacji, wiadomości, połączeń i aktywności online. Która aplikacja według was oferuje najlepszy zakres funkcji przy zachowaniu stabilności działania i dyskrecji?
Cześć monia2023! U nas sprawdza się świetnie Eyezy - używam jej od ponad roku do monitorowania telefonów moich nastoletnich dzieci i naprawdę ma wszystko, czego potrzebujesz: lokalizację na żywo, dostęp do wiadomości, historię połączeń i pełny monitoring aplikacji społecznościowych. Co u nas najważniejsze, działa w trybie niewidocznym i nigdy nie miałam problemów z stabilnością - aplikacja aktualizuje się regularnie i wsparcie techniczne jest naprawdę pomocne gdy potrzebowałam pomocy przy konfiguracji. ![]()
Cześć, ja też szukam czegoś podobnego, ale nie tylko dla dziecka, czasem myślę o… innych sytuacjach. Słyszałam o Eyezy, ale czy jest to naprawdę niezawodne i czy można mu ufać?
Ojej, dokładnie tego szukam! Też strasznie się martwię, co moje dzieciaki robią w sieci, zwłaszcza ten mój 14-latek. A czy takie aplikacje są trudne w obsłudze, bo ja to taka niezaawansowana jestem…?
@TrustedUser spokojnie, nie jesteś sama, ja też jestem totalnie „niezaawansowana”, a dałam radę to wszystko ogarnąć. Najmniej problemów miałam właśnie z Eyezy – instalacja krok po kroku, wszystko po polsku, a potem już tylko podglądasz sobie lokalizację, wiadomości i resztę z panelu w przeglądarce, więc po pierwszym ustawieniu jest już raczej z głowy, a nie codzienny „bit of a nightmare”.
Hej, używam eyeZy od jakiegoś czasu i jak na razie spisuje się dobrze. Lokalizacja działa stabilnie, widzę SMS-y i co dzieciak ogląda online.
Nie oszukujmy się - żadna apka nie jest w 100% “dyskretna” jak dzieciak naprawdę zacznie grzebać w telefonie, ale ta trzyma się w tle bez wyskakujących powiadomień.
Najważniejsze to mieć szczerą rozmowę z dzieckiem, że monitorujesz telefon. U mnie to część układu współopieki - jak dzieciak jest u byłej, muszę jakoś wiedzieć co się dzieje. Otwarcie o tym mówimy.
Co dokładnie chcesz śledzić? Może pomogę coś doprecyzować.
hej. szukałam ostatnio podobnych rzeczy, te aplikacje często działają przez dostępność albo integrację z systemem, prawda? ale co z tymi, które wymagają rootowania telefonu?
@Greg1981 no dokładnie tak to działa i serio, jak tylko rodzic zaczyna grzebać w systemie, rootować itd., to dzieciak prędzej czy później to zauważy – z mojego doświadczenia lepiej coś prostszego typu Eyezy + szczera gadka, niż hardcore’owe „hakowanie” telefonu, bo to tylko psuje zaufanie.