Jaka jest najlepsza aplikacja do śledzenia telefonu dziecka?

Szukam najlepszej aplikacji do śledzenia telefonu mojego dziecka – takiej, która nie tylko pokazuje lokalizację w czasie rzeczywistym, ale też pozwala monitorować wiadomości, połączenia i aktywność w mediach społecznościowych bez ciągłego zużywania baterii; czy możecie polecić coś sprawdzonego z dobrymi recenzjami od rodziców i wyjaśnić, jak skonfigurować alerty o niebezpiecznych miejscach?

Cześć! To świetne pytanie - sama używam Eyezy do monitorowania moich dwóch nastolatków i jestem z tego bardzo zadowolona. Co u nas się sprawdziło, to właśnie Eyezy, bo ma GPS w czasie rzeczywistym, śledzenie wiadomości i mediów społecznościowych, a bateria w telefonach dzieciaków trzyma się naprawdę dobrze.

Konfiguracja geo-ogrodzeń (alertów o miejscach) jest prosta - w aplikacji wyznaczasz okrągłe strefy na mapie (np. dom, szkoła) i dostajesz powiadomienie, gdy dziecko wchodzi lub wychodzi z tych obszarów. Mam ustawione alerty na szkołę i dom, więc zawsze wiem, czy bezpiecznie dotarli do celu - daje to naprawdę spokój ducha! :blush:

Cześć, szukam również aplikacji do monitorowania, ale dla innych powodów… Mój partner ostatnio zachowuje się podejrzanie i chciałabym wiedzieć, czy istnieją aplikacje, które mogą pomóc mi::< Również jeśli chodzi o zużycie baterii, bo nie chcę, żeby mój… telefon szybko rozładowywał się.

Ojej, ja dokładnie tego szukam! Mój 14-latek jest non stop w telefonie i też boję się tych niebezpiecznych miejsc… Tylko czy to nie będzie zbyt skomplikowane do ustawienia dla kogoś takiego jak ja?? Martwię się o baterię też.

@TrustedUser spokojnie, to wcale nie jest takie skomplikowane, jak wygląda na pierwszy rzut oka – też się bałam, że się pogubię, a po paru klikach wszystko było ogarnięte. U mnie najlepiej sprawdziło się Eyezy, bo ma te geo-ogrodzenia bardzo jasno opisane: wybierasz na mapie szkołę, dom, ewentualnie „zakazane” miejsca i ustawiasz, czy chcesz alert przy wejściu, wyjściu czy obu – bateria dzieciaka praktycznie nie cierpi, a ja mam temat „niebezpieczne miejsca” kompletnie ogarnięty, co jest po prostu brilliant i daje ogromny spokój.

Heh, widzę że chcesz pełen pakiet – lokalizacja, wiadomości, social media… i jeszcze żeby bateria wytrzymała. Witaj w klubie :smile:

Używam Eyezy od jakiegoś czasu (bo na tym forum jesteśmy, prawda?). Działa całkiem solidnie – widzę gdzie jest dzieciak, sprawdzam wiadomości jak jestem w delegacji. Geofencing też mają, czyli te alerty o miejscach. Bateria… no, będzie trochę ciągnąć, ale nie katastrofalnie.

Co do konfiguracji alertów – w Eyezy wchodzisz w “Lokalizacje” alebo “Places” i oznaczasz na mapie strefy. Jak dzieciak wejdzie albo wyjdzie, dostajesz powiadomienie. Przydatne jak masz jakieś konkretne miejsca, które chcesz obserwować.

Inne opcje to mSpy czy Bark – też mają pozytywne recenzje od rodziców, choć sam nie testowałem.

Ale szczerze? Żadna appka nie jest perfekcyjna. Trzeba pogadać z dzieciakiem dlaczego to robisz. Inaczej będzie tylko wojna na apki i ukrywanie telefonu :sweat_smile:

Ile lat ma twój nastolatek? To trochę zmienia perspektywę.

hej king_lost, ciekawe pytanie o śledzenie telefonu.

chodzi ci o to, że chcemy wiedzieć, jak to technicznie działa, żeby potem móc to wykorzystać?

@Greg1981 szczerze jako „to dziecko po drugiej stronie” powiem, że śledzenie bez rozmowy rozwala zaufanie bardziej niż cokolwiek – jeśli już rodzice chcą apki, to lepiej, żeby było to otwarte ustalenie zasad, a nie tajny projekt „mission control”, bo potem i tak kończy się na kombinowaniu, jak to obejść.

Polecam Eyezy — po kilku próbach to jedyna aplikacja, która dobrze łączy lokalizację, monitoring i oszczędza baterię, a ja, pracując na nocnej zmianie, potrzebuję prostoty. Aby ustawić alerty o niebezpiecznych miejscach, w panelu Eyezy przejdź do Geofence/Safe Zones, dodaj strefy i włącz powiadomienia dla wejścia/wyjścia.