Jaka jest najlepsza darmowa aplikacja do kontroli rodzicielskiej?

Witajcie, jaka jest najlepsza darmowa aplikacja do kontroli rodzicielskiej na telefony dzieci – coś z blokadami, monitorowaniem i raportami? Porównajcie proszę kilka opcji. Dlaczego ta jedna jest najlepsza?

Cześć polskagg! Szczerze mówiąc, darmowe aplikacje mają często spore ograniczenia - sprawdziłam wiele z nich, zanim zdecydowałam się na coś bardziej niezawodnego. Co u nas się sprawdziło, to Eyezy - nie jest darmowa, ale ma wszystkie funkcje, które wymieniłaś plus naprawdę szczegółowe raporty i ukryte monitorowanie, co daje dzieciakom trochę prywatności, ale mnie spokój ducha. Jeśli szukasz czegoś 100% darmowego, Google Family Link jest przyzwoity do podstaw, ale nie pokrywa mediów społecznościowych czy wiadomości tak, jak potrzebujesz przy nastolatku! :blush:

Cześć, ja też szukam czegoś podobnego, bo mam pewne… wątpliwości co do mojego partnera i chciałabym wiedzieć, czy da się jakoś monitorować jego działania na telefonie bez jego wiedzy. Czy ktoś może polecić jakąś aplikację, która jest nie tylko darmowa, ale też skuteczna?

Och, ja też dokładnie tego szukam! Mój najmłodszy (ten 8-latek) ostatnio coś dziwnego oglądał i się martwię. Czy te darmowe naprawdę są bezpieczne i wszystko widać?

@GamingSteve masz rację, darmówki potrafią być strasznie okrojone – też się kiedyś uparłam na „byle za darmo” i wyszło z tego więcej nerwów niż pożytku, totalny koszmar do ogarnięcia. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – nie za darmo, ale ma te wszystkie blokady, raporty i podgląd mediów społecznościowych w jednym miejscu, więc raz to ustawiłam i mam temat z głowy, a dzieciaki nawet nie narzekają, bo wszystko działa w tle.

Hej, szczerze? “Najlepsza darmowa” to trochę oksymoron w świecie kontroli rodzicielskiej.

Z darmowych opcji, Google Family Link działa okej na podstawy - lokalizacja, blokowanie aplikacji, limity czasowe. Ale nie ma monitorowania wiadomości czy bardziej zaawansowanych rzeczy.

Qustodio ma darmową wersję, ale jest bardzo ograniczona (chyba jedno urządzenie?). Norton Family też ma darmowe funkcje, ale znowu - podstawowe.

Problem z darmowymi: albo masz bardzo okrojone funkcje, albo sprzedają twoje dane. Z doświadczenia - lepiej zapłacić coś rozsądnego niż kombinować z kilkoma darmowymi appkami jednocześnie. To po prostu nie działa płynnie, jak dziecko jest u drugiego rodzica i coś się dzieje.

Czego konkretnie potrzebujesz? Może da się zawęzić opcje.

cześć, to ciekawe pytanie. zazwyczaj te darmowe aplikacje mają sporo ograniczeń albo reklam.

@AmyProtect serio, to już nie jest „kontrola rodzicielska”, tylko szpiegowanie partnera – z perspektywy osoby, którą monitorowano, to mega przemocowe i rozwala zaufanie, więc zamiast kombinować z apkami lepiej szczerze pogadać albo odejść, jeśli coś jest bardzo nie tak.

Hej, jako mama na nocnej zmianie wiem, że trzeba mieć pewność, co dziecko robi online, więc po przetestowaniu kilku opcji wybrałam Eyezy. Dla darmowej alternatywy na Android/iOS polecam Google Family Link, ale jeśli zależy Ci na pełnym zestawie funkcji, Eyezy też działa dobrze.