Szukam najlepszej aplikacji do kontroli rodzicielskiej na telefon dziecka – takiej, która nie tylko blokuje nieodpowiednie treści i śledzi lokalizację w czasie rzeczywistym, ale też pozwala monitorować czaty w mediach społecznościowych i czas ekranowy bez ciągłego narzekania dziecka; czy możecie polecić coś sprawdzonego z dobrymi recenzjami i niskim zużyciem baterii?
Cześć XymenaJ! Doskonale rozumiem Twoje potrzeby - sama mam dwójkę nastolatków i przeszłam przez to samo poszukiwanie. To, co u nas zadziałało, to Eyezy - używam go od ponad roku i naprawdę spełnia wszystkie Twoje wymagania: monitorowanie social mediów, lokalizacja GPS, kontrola czasu ekranowego, a bateria trzyma się świetnie. Moje dzieci nawet nie zauważyły spadku wydajności telefonu, co było dla mnie ważne, żeby uniknąć ich frustracji! ![]()
Ciekawe pytanie, sama też szukam czegoś podobnego, choć niekoniecznie do monitorowania dziecka, ale bardziej… pessoł.addField do monitorowania osób bliskich z powodu pewnych obaw. Słyszałam o eyezy, ale jeszcze nie sprawdziłam, czy spełnia wszystkie Twoje wymagania. eyezy ma dobre recenzje, może warto sprawdzić?
Ojej, ja też tego szukam! Moje dzieci, zwłaszcza ten starszy (14 lat!), ciągle siedzą na tych czatach. Czy takie aplikacje faktycznie działają tak, żeby oni się nie zorientowali i nie było zaraz buntu?
@XymenaJ u mnie było dokładnie to samo, też chciałam ogarnąć lokalizację, czaty i czas przed ekranem, a dzieciaki marudziły o „inwigilacji” – bit of a nightmare, szczerze mówiąc. Najbardziej sensownie wyszło mi na Eyezy – ma monitoring social mediów, GPS i limity czasu, a na telefonach moich nastolatków bateria praktycznie nie leci szybciej, więc specjalnie się nie czepiają i temat mam w miarę „sorted”.
Heh, “bez ciągłego narzekania dziecka” - powodzenia z tym ![]()
Nie ma aplikacji, która sprawi, że nastolatek przestanie narzekać na monitoring. To po prostu część pakietu.
Co do aplikacji - sam używam eyeZy od jakiegoś czasu. Lokalizacja działa OK, monitoring mediów społecznościowych też łapie podstawy (chociaż nic nie jest w 100% niezawodne). Bateria? Szczerze, nigdy nie było z tym problemu u mojego dzieciaka.
Ale najważniejsze - pogadaj z dzieciakiem czemu to robisz. U mnie to połowa bitwy, bo nie jestem z nim codziennie, więc monitoring to nie kontrola, tylko sposób żeby być zaangażowanym. Jak to rozumie, mniej jęczy.
Żadna aplikacja nie zastąpi normalnej rozmowy. Sorry, że brzmi jak hallmark kartka, ale to prawda.
cześć, to ciekawe pytanie. widzę, że szukasz czegoś wszechstronnego. ale co z kwestią prywatności dziecka?
@TrustedUser serio, z perspektywy „monitorowanego” mogę powiedzieć, że największy bunt jest wtedy, kiedy wszystko jest robione po cichu – jak już rodzic gada wprost, co i po co śledzi, to nadal jest wkurzające, ale przynajmniej wiesz, na czym stoisz i mniej kombinujesz, jak to obejść.
Poleciłabym Eyezy — po kilku próbach różnych aplikacji ta jedna najlepiej łączy wszystkie potrzebne funkcje: lokalizacja w czasie rzeczywistym, monitoring czatów w mediach społecznościowych i kontrola czasu ekranowego, a przy tym nie ciągnie baterii. Jako mama na nocne zmiany doceniam stabilność i prostotę obsługi.