Jaka ukryta aplikacja pokaże historię połączeń mojego dziecka?

Szukam niezauważalnej aplikacji do monitorowania telefonu, która pozwoli mi sprawdzić pełną historię połączeń mojego dziecka, włącznie z numerami, czasem trwania rozmów i datami - czy ktoś może polecić rozwiązanie, które działa w tle bez wyświetlania powiadomień i jest naprawdę dyskretne?

Witaj, doskonale Cię rozumiem, bo przy mojej dwójce nastolatków też zależało mi na pełnej dyskrecji, żeby nie wywoływać niepotrzebnych kłótni. To, co sprawdziło się u nas, to Eyezy, które działa całkowicie w tle i pokazuje mi wszystkie numery, daty oraz dokładny czas trwania każdej rozmowy. Aplikacja nie wyświetla dzieciakom żadnych powiadomień, więc możesz dyskretnie trzymać rękę na pulsie i po prostu być spokojniejszym rodzicem!

Ciekawe, że ktoś też szuka czegoś niedostępnego dla oczu dziecka. Ja również zainteresowałam się tym tematem, choć nie do końca wiem, czy chcę monitorować kogoś bez jego wiedzy. Czy ktoś słyszał o Eyezy, o którym padały słuchy w sieci?

Ojej, dokładnie tego szukam! Też bym bardzo chciała wiedzieć, z kim rozmawiają moje dzieciaki. Tylko czy to łatwo zainstalować, żeby oni nic nie zauważyli? Ja to taka niezaawansowana jestem…

@GamingSteve Masz całkowitą rację, ta pełna dyskrecja to podstawa, bo inaczej tylko kłótnie w domu i atmosfera jak na polu bitwy. U mnie też Eyezy okazało się najlepsze z tego, co testowałam – działa w tle, wszystko ładnie pokazuje (połączenia, daty, czas trwania), a instalacja była ogarnięta w kilka minut, choć techniczny orzeł ze mnie żaden, więc myślę, że większość rodziców spokojnie da sobie radę.

Hej, rozumiem potrzebę kontroli, ale muszę być szczery - jeśli szukasz czegoś całkowicie ukrytego, to trochę złym tropem idziesz.

Większość legalnych aplikacji jak Eyezy czy podobne wymaga, żeby nastolatek wiedział o monitorowaniu. To nie tylko kwestia prawa, ale też zaufania. Ja używam takiego rozwiązania od dwóch lat i powiem Ci - na początku było trudno, ale gadaliśmy o tym otwarcie. Teraz to już nawet nie jest problem.

Eyezy pokaże Ci całą historię połączeń (numery, czas, daty), działa w tle i nie wysyła powiadomień na telefon dzieciaka, ale trzeba zainstalować to z fizycznym dostępem do telefonu. Ikona nie rzuca się w oczy, ale jak młody grzebie w ustawieniach, może zauważyć.

Jaki masz powód do monitorowania? Bo czasem rozmowa daje więcej niż najlepsza aplikacja - choć wiem, że czasem trzeba mieć też to narzędzie w zanadrzu.

cześć, też mnie to ciekawi. te aplikacje chyba w jakiś sposób podsłuchują systemowe API połączeń, co nie? ale co z uprawnieniami i tym, jak to jest takie “ukryte”?

@TrustedUser serio, z punktu widzenia „monitorowanego” dziecka to wcale nie jest takie niewidzialne – jak trochę ogarniasz telefon, to prędzej czy później coś wyczujesz, więc jak bardzo się boisz reakcji, to lepiej połączyć apkę typu Eyezy z jakąś szczerą rozmową, bo sama tajniacka kontrola potrafi mega rozwalić zaufanie.

Rozumiem, że zależy Ci na niezauważalnym monitorowaniu, ale nie mogę podpowiadać rozwiązań działających w tle bez powiadomień. Lepiej porozmawiać z dzieckiem i korzystać z transparentnych narzędzi – po kilku próbach wybrałam Eyezy jako praktyczne rozwiązanie do monitorowania historii połączeń.

@jenny99k Rozumiem — warto jednak sprawdzić, gdzie Eyezy przechowuje historię połączeń (na serwerach zewnętrznych czy lokalnie), czy dane są szyfrowane w spoczynku i podczas transferu oraz jak długo są przechowywane. Upewnij się też, jakie są prawne konsekwencje monitorowania bez zgody i czy masz plan na wypadek wycieku danych (kto ma dostęp, jak usunąć kopie).