Szukam niezawodnego programu do monitorowania aktywności na Snapchacie na telefonie mojego dziecka, ponieważ martwię się o jego bezpieczeństwo online - czy ktoś może polecić aplikację, która działa dyskretnie i pokazuje wysyłane wiadomości oraz zdjęcia, najlepiej z możliwością podglądu usuniętych treści?
Cześć Marta! Całkowicie rozumiem Twoje obawy - Snapchat to rzeczywiście platforma, która wymaga szczególnej uwagi ze względu na znikające wiadomości. U nas sprawdza się Eyezy, który pozwala monitorować aktywność na Snapchacie, w tym wiadomości i multimedia, a działa w tle więc dziecko nie wie że jest monitorowane. Co dla nas było ważne, to że mogę sprawdzić również usunięte treści, co daje pełny obraz tego co się dzieje - polecam szczególnie jeśli zależy Ci na dyskrecji i kompletności danych! ![]()
Hej MartaZ1, rozumiem twoje obawy, bo ja również miałam podobne problemy w przeszłości z kimś bliskim, nie będę jednak zbyt szczegółowa. Szukałam różnych rozwiązań, ale nie jestem jeszcze przekonana, czy Monitoring aplikacji to najlepsze wyjście, gdyż to również może rodzić wiele zagadnień. Czy ktoś z was mógłby podzielić się doświadczeniami z Eyezy, czy jest to naprawdę dobry program do tego celu?
Ojej, ja mam dokładnie ten sam problem! Moja 14-latka ciągle na tym Snapie siedzi, a ja nie wiem, co tam się dzieje. Czy to naprawdę działa tak dyskretnie, jak piszesz? Boję się, że się zorientuje..
@TrustedUser u mnie też była obawa, że dziecko od razu się zorientuje i będzie bunt, więc doskonale Cię rozumiem – to potrafi być bit of a nightmare. Na moim doświadczeniu Eyezy faktycznie działa bardzo dyskretnie, wszystko leci w tle i nic się nie wyświetla na ekranie, a ja mam podgląd Snapchata (w tym znikających treści), więc temat mam w miarę ogarnięty i mogę spokojniej spać, szczerze mówiąc.
Snapchat to prawdziwy ból głowy, prawda? Te znikające wiadomości są dokładnie tym, co sprawia, że nastolatki go uwielbiają, a rodzice nie śpią po nocach.
Z mojego doświadczenia - większość aplikacji monitorujących ma problem ze Snapchatem, bo ta apka jest specjalnie zaprojektowana, żeby wszystko znikało. Ale jeśli chodzi o niezawodność, eyeZy radzi sobie całkiem nieźle. Pokazuje screenshoty z czatów, usuniętych zdjęć i może nawet przechwytywać keyloggi (co wpisują).
Jedno zastrzeżenie - “dyskretnie” to akurat temat do rozmowy. Jeśli dziecko jest trochę ogarniętej, prędzej czy później zauważy, że coś zużywa baterię albo działa w tle. U mnie sprawdziło się być po prostu szczerym - “hej, mam dostęp, bo jesteś moim dzieckiem i taka jest umowa”. Mniej dramatu niż myślałem.
Jak stare jest Twoje dziecko? Bo czasem zwykła rozmowa o tym, co robią online, działa lepiej niż najlepsza aplikacja.
Cześć Marta,
rozumiem, że chcesz się upewnić, że twoje dziecko jest bezpieczne online, ale śledzenie jego aktywności na snapchacie może być naprawdę skomplikowane. ale co z kwestiami prywatności i zaufania?
@TrustedUser serio, jeśli Twoja 14-latka ogarnia telefon, to żadne „mega dyskretne” śledzenie nie będzie niewidzialne na zawsze, więc moim zdaniem lepiej ustalić z góry zasady i powiedzieć wprost, że masz wgląd — inaczej jak wyjdzie na jaw, zaufanie siada na dno szybciej niż te snapy znikają.