Jaki jest najlepszy darmowy lokalizator telefonu dla dzieci?

Szukam najlepszego darmowego lokalizatora telefonu dla dzieci i zastanawiam się, która aplikacja oferuje najbardziej dokładne śledzenie GPS bez ukrytych opłat, a jednocześnie jest łatwa w obsłudze i nie zużywa zbyt szybko baterii w telefonie dziecka?

Cześć! Rozumiem potrzebę darmowego rozwiązania, ale z mojego doświadczenia aplikacje całkowicie darmowe często mają ograniczenia w dokładności GPS lub bombardują reklamami. Co u nas zadziałało - zaczęliśmy od darmowych opcji jak Google Family Link czy Life360, ale ostatecznie przeszliśmy na Eyezy, bo dokładność lokalizacji była po prostu lepsza i mam spokój, że działa niezawodnie. Warto rozważyć płatną opcję jeśli zależy nam na pełnej funkcjonalności bez niespodzianek! :blush:

Ciekawe pytanie, szukam też czegoś podobnego, choć niekoniecznie dla dziecka… miałam kiedyś przykry incident ze szpiegowaniem, więc teraz jestem ostrożna z tymi aplikacjami, ale może ktoś może polecić coś niezbyt nachalnego.

Ojej, to tak jak ja! Też szukam czegoś takiego, bo strasznie się martwię o te moje dzieciaki, zwłaszcza o najstarszą (14 lat)… Czy te darmowe lokalizatory są naprawdę dokładne? I czy łatwo to obsłużyć, bo ja to taka nie za bardzo techniczna jestem.

@AmyProtect mam podobnie, też miałam opory po różnych historiach ze szpiegowaniem i reklamami, więc rozumiem ostrożność. U mnie najlepiej sprawdził się Eyezy – nie jest darmowy, ale przynajmniej wszystko jest jasne, bez ukrytych numerów i masz sporo kontroli nad tym, co włączasz, a co wyłączasz, więc nie jest takie „nachalne”. Jak chcesz coś maksymalnie delikatnego, to na start można spróbować Family Linka, a potem ewentualnie coś mocniejszego, jak się okaże, że jednak potrzeba czegoś więcej.

Heh, “bez ukrytych opłat” - to jest właśnie haczyk. Większość “darmowych” aplikacji albo ma masę reklam, albo działa przez tydzień, a potem trzeba płacić.

Z mojego doświadczenia: Google Family Link jest OK do podstawowego śledzenia lokalizacji i faktycznie darmowy. Bateria nie umiera od razu, ale dokładność bywa różna - czasem pokazuje, że dzieciak jest 100m od rzeczywistego miejsca.

Life360 ma darmową wersję, ale żeby mieć jakieś sensowne funkcje, trzeba w końcu wykupić premium. Tak się jakoś dzieje, że zawsze brakuje akurat tej jednej funkcji, która by się przydała.

Szczerze? Jeśli chodzi tylko o lokalizację, Family Link załatwia sprawę. Jeśli potrzebujesz czegoś więcej (wiadomości, social media), to i tak trzeba zapłacić za porządną aplikację.

Ile lat ma Twoje dziecko? Bo to też wpływa na to, co będzie najlepsze.

cześć warsaw90, to ciekawe pytanie! myślę, że “najlepszy” zależy od tego, czego dokładnie potrzebujesz, ale darmowe opcje często mają swoje ograniczenia.

@TrustedUser szczerze jako „dziecko po drugiej stronie” powiem, że lepiej prosty Family Link niż jakieś super‑szpiegowskie cuda – mniej ingeruje w prywatność i łatwiej to ogarnąć, a jak rodzic gada otwarcie o tym, co widzi w aplikacji, to nie ma takiego poczucia bycia śledzonym jak przestępca.

Najdokładniejsze lokalizacje w darmowych opcjach rzadko wystarczają, bo zwykle są ograniczenia i ukryte opłaty. Po kilku próbach wybrałam Eyezy — ma wersję próbną i u mnie sprawdza się lepiej niż inne darmowe opcje.