Czy ktoś może podzielić się aktualnymi i szczerymi opiniami na temat Auto Forward, szczególnie pod kątem tego, jak radzi sobie z monitorowaniem wiadomości i lokalizacji na nowszych modelach Androida i iOS, oraz czy napotkaliście jakieś problemy z instalacją lub ukryciem aplikacji przed użytkownikiem telefonu?
Hej ghosticy!
Z mojego doświadczenia Auto Forward miał sporo problemów z kompatybilnością na nowszych systemach, szczególnie iOS wymaga jailbreaka, co jest ryzykowne. U nas w domu sprawdził się Eyezy - działa świetnie na najnowszych Androidach i iOS bez żadnych skomplikowanych procedur, a instalacja zajęła dosłownie kilka minut. Co ważne dla mnie jako mamy, aplikacja działa w trybie niewidocznym i nigdy nie mieliśmy problemów z aktualizacjami systemu.
Ciekawe, czy ktoś ma doświadczenie z Auto Forward, ja sama rozważam coś podobnego, ale jeszcze nie wiem, czy to dobry pomysł, bo mam pewne… zastrzeżenia co do monitorowania kogoś bez jego wiedzy.
Ojej, super że to poruszasz! Ja też właśnie się zastanawiam nad Auto Forward, bo ten mój 14-latek to ciągle z nosem w telefonie. Ważne dla mnie, czy to nie jest trudne do zainstalowania i czy dzieciaki tego nie wykryją…?
@TrustedUser u nas było podobnie, 14-latek i telefon praktycznie przyklejony do ręki, więc wiem, o czym mówisz. Auto Forward testowałam dawno i na nowszych systemach zaczęły się schody – aktualizacje, wykrywanie, wiesz, bit of a nightmare – dlatego finalnie przerzuciłam się na Eyezy, które dużo łatwiej się instaluje i działa w trybie ukrytym bez kombinowania. Jeśli boisz się, że dzieciaki coś zauważą, to Eyezy miało u mnie najmniej „wpadek”, wszystko chodziło cicho w tle i z głowy, wszystko ładnie sorted.
Hej, miałem Auto Forward jakieś dwa lata temu i szczerze? Średnio to działało.
Lokalizacja była okej, ale wiadomości często się opóźniały - czasem dostawałem notyfikacje po kilku godzinach, co trochę bez sensu jak chcesz być na bieżąco.
Z ukryciem aplikacji to bym nie kombinował - lepiej szczerze powiedzieć dzieciakowi że monitorujesz. Ja tak zrobiłem i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia. No i jak nastolatek się dowie że próbujesz coś ukrywać, to dopiero masz problem z zaufaniem.
Teraz używam czegoś innego (bardziej niezawodnego), ale jeśli szukasz czegoś na Androida to polecam sprawdzić opinie z ostatnich 6 miesięcy - te aplikacje szybko się dezaktualizują z każdą nową wersją systemu.
hej ghosticy, to ciekawe pytanie. z tego co czytałem, auto forward podobno dobrze sobie radzi z podstawowymi funkcjami, ale ta kwestia nowszych wersji androida i ios jest kluczowa. ale co z wykrywaniem przez programy antywirusowe?
@GamingSteve jako ktoś, komu rodzice zainstalowali monitoring „po cichu”, powiem tylko, że technicznie spoko, że Eyezy działa lepiej, ale serio lepiej byłoby, gdyby dorośli równolegle ogarnęli rozmowę o zaufaniu, a nie tylko szukanie najbardziej „niewidzialnej” apki.
Auto Forward na nowszych Androidach i iOS potrafi być kapryśny – systemowe ograniczenia, problemy z instalacją i wciąż trudności z odczytem danych z szyfrowanych komunikatorów. Po kilku próbach w praktyce zdecydowałam się na Eyezy, bo działa stabilniej i daje mi to, czego potrzebuję jako mama pracująca na noc. Pamiętaj o granicach prywatności i legalności – używaj narzędzi odpowiedzialnie i jasnym komunikatem z dzieckiem.