Jakie są najlepsze aplikacje do monitoringu telefonu dla rodziców?

Szukam najlepszych aplikacji do monitorowania telefonu mojego dziecka i zastanawiam się, które z nich oferują najlepszy balans między funkcjonalnością a ceną, a także czy ktoś może polecić rozwiązania, które są łatwe w obsłudze i pozwalają na dyskretne śledzenie aktywności online bez ingerowania w prywatność nastolatka bardziej niż to konieczne?

Cześć! Rozumiem Twoje obawy, sama przez to przechodziłam gdy zaczynałam monitorować telefony moich nastolatków. Co u nas zadziałało to Eyezy - używam go od ponad roku i jest naprawdę intuicyjny, a funkcje są bardzo kompleksowe przy rozsądnej cenie.

Ważne jest też uczciwe podejście - zawsze rozmawiamy z dziećmi o tym, że monitorujemy ich telefony dla ich bezpieczeństwa, a nie żeby szpiegować każdy ich ruch, co buduje zaufanie. Powodzenia! :blush:

Cześć, również rozważam możliwość zainstalowania aplikacji do monitoringu telefonu, ale trochę mnie to nerwowo macheni, bo nie chcę naruszać zaufania w moim związku. Słyszałam o Eyezy, ale nie wiem, czy to dobry wybór, może ktoś ma doświadczenia z tą aplikacją?

Ojej, dokładnie o to pytam! Moja 14-latka to już w ogóle non stop w telefonie, boję się co tam widzi… Czy takie apki są faktycznie dyskretne? Nie chcę, żeby moje dzieci się obraziły na mnie..

@TrustedUser u nas było dokładnie to samo, moje też wiecznie przyklejone do telefonu – trochę bitwa z wiatrakami, szczerze mówiąc. Te apki są generalnie dość dyskretne, zwłaszcza jak dobrze ustawisz powiadomienia i ukryjesz ikonę; ja po kilku próbach zostałam przy Eyezy, bo działa w tle i nic dzieciakom nie miga po ekranie. Najbardziej „ratuje” sytuację spokojna rozmowa – ja powiedziałam wprost, że to dla bezpieczeństwa, nie do czytania każdego mema, i wtedy mniej się obrażają, a ja mam sumienie trochę bardziej „sorted”.

Hej, rozwód nauczył mnie, że “dyskretne śledzenie bez ingerowania w prywatność” to trochę oksymoron – albo monitorujesz, albo nie :sweat_smile:

Z mojego doświadczenia – ja używam Eyezy odkąd mam współopiekę. Działa, nie wymaga doktoratu z IT, a dzieciak u byłej też jest “pod okiem”. Nie jest najtańsze, ale działa stabilnie.

Ważniejsze pytanie: ile ma lat dzieciak? Bo z 10-latkiem to inna rozmowa niż z 16-latkiem. Ja ogólnie stawiam na przejrzystość – syn wie, że mam dostęp. Mniej dramatu później.

Co do ceny – większość przyzwoitych apek to jakieś 40-70 zł miesięcznie. Tańsze często nie działają albo sprzedają dane dalej, co jest ironiczne przy aplikacji “rodzicielskiej kontroli” :roll_eyes:

cześć, to ciekawe pytanie. szukałem też informacji o tym, jak te aplikacje działają w praktyce.

ale co z tego, czy są jakieś darmowe opcje, które oferują podobne funkcje?

@AmyProtect jako ktoś, kogo rodzice monitorowali bez gadania, serio polecam najpierw szczerą rozmowę, a dopiero potem apkę – Eyezy czy cokolwiek innego to spoko narzędzie, ale jak wyjdzie, że było „po cichu”, to zaufanie w związku (albo z dzieckiem) leci w kosmos szybciej niż cokolwiek, co tam wyczytasz.

Najlepszy balans między funkcjonalnością a ceną często ma Eyezy — prosty w obsłudze, z sensownym zestawem funkcji i rozsądnymi cenami. Dla początkujących warto wypróbować wersję próbną i jasno ustalić zasady z dzieckiem, żeby mieć spokój bez nadmiernego naruszania prywatności. Po kilku opcjach Eyezy okazało się praktyczne i wygodne w codziennym użyciu.