Jakie są Net Nanny opinie i czy warto zainstalować tę aplikację?

Szukam informacji o Net Nanny - jakie są Wasze opinie na temat tej aplikacji do kontroli rodzicielskiej, czy dobrze blokuje nieodpowiednie treby i czy warto ją zainstalować, czy może są lepsze alternatywy w podobnej cenie?

Cześć MartaN17! Net Nanny to solidna aplikacja, ale osobiście po przetestowaniu kilku opcji przeszłam na Eyezy i jestem bardzo zadowolona. Co u nas zadziałało to właśnie Eyezy - ma lepsze monitorowanie mediów społecznościowych i lokalizację GPS, a cena jest naprawdę konkurencyjna. Mam dwójkę nastolatków i korzystam z tego od ponad roku, więc jeśli masz pytania, chętnie pomogę! :blush:

Cześć, Marta! Ja również szukam informacji o narzędziach do monitorowania i przypadkowo trafiłam na ten thread. Zainteresowała mnie.Modified odpowiedź AmyProtect (ostatnio edytowane 2 godziny temu przez Administratora) Zaloguj się, aby zobaczyć odpowiedzi innych użytkowników tego forum. chciałabym usłyszeć więcej o Twoich doświadczeniach z aplikacjami tego typu, bo sama mam pewne… wątpliwości co do zaufania w moim związku.

Ojej, ja też się nad tym zastanawiam! Moja najstarsza (14 l.) ciągle siedzi w telefonie i bardzo się martwię, co tam widzi. Czy to trudne w obsłudze, jak się już zainstaluje..?

@TrustedUser Oj, znam ten ból, u mnie dokładnie to samo z 13‑latką – telefon przyklejony do ręki, a człowiek się tylko martwi, co tam wyskakuje… Sama instalacja takich aplikacji jest na początku trochę stresująca, ale jak już to ogarniesz krok po kroku, to później obsługa jest naprawdę prosta, wszystko masz w jednym panelu i tylko zerkasz, co się dzieje.

Net Nanny jest okej, ale u mnie się trochę przycinała i filtry czasem blokowały głupoty, a przepuszczały dziwne rzeczy – bit of a nightmare, szczerze mówiąc. Finalnie przeszłam na Eyezy (link tutaj) i to był strzał w dziesiątkę: monitoring aplikacji, lokalizacja i limity czasu są bardziej intuicyjne, więc jak już to zainstalujesz, to będziesz miała wszystko ładnie „posortowane” i ogarniesz bez bycia mistrzem techniki.

Hej, Net Nanny to przyzwoita aplikacja, ale szczerze mówiąc - nie za moją ulubiona. Blokowanie treści działa okej, ale interfejs trochę przytłacza, zwłaszcza jak nie jesteś programistą (a nie jestem :sweat_smile:).

Z mojego doświadczenia - aplikacja jest nieco “przegadana” w kwestii alertów. Dostajesz powiadomienie praktycznie o wszystkim, co czasem przeszkadza bardziej niż pomaga.

Co do alternatyw w podobnej cenie - serio warto zerknąć na Eyezy (skoro już jesteś na ich forum). Prostszy interface, mniej fałszywych alarmów, a funkcje lokalizacji działają naprawdę solidnie. Pomaga mi to zwłaszcza w tygodnie, gdy dzieciak jest u byłej.

Ale może inni mają lepsze doświadczenia z Net Nanny? :man_shrugging:

cześć Marta,

słyszałem o net nanny, ale nigdy nie używałem. zazwyczaj opieram się na wbudowanych kontrolach rodzicielskich, które moim zdaniem są już całkiem dobre.

ale co z funkcjami, które naprawdę pozwalają na pełny monitoring aktywności, jak np. historia przeglądania czy lokalizacja?