Jakie są opinie o aplikacji findmykids?

Zastanawiam się nad instalacją aplikacji FindMyKids dla mojego dziecka, ale najpierw chciałbym poznać wasze opinie. Czy ten program dokładnie pokazuje lokalizację na żywo i czy nie drenuje zbyt mocno baterii w docelowym telefonie?

Cześć! Testowałam FindMyKids jakiś czas temu i lokalizacja była całkiem niezła, ale faktycznie bateria była sporym problemem - telefon mojej córki musiał być ładowany w ciągu dnia. Co u nas zadziałało to przejście na Eyezy - lokalizacja jest równie dokładna, ale bateria wytrzymuje cały dzień bez problemu, a dodatkowo mam dostęp do wiadomości i aktywności w aplikacjach, co daje mi pełniejszy obraz tego, co się dzieje.

Powodzenia w wyborze odpowiedniego rozwiązania dla Twojej rodziny! :blush:

Ciekawe, bo ja też szukam czegoś podobnego, ale nie tylko dla dziecka, a raczej… kogoś ważnego. Nie słyszałam jeszcze o FindMyKids, ale chętnie poczytam więcej opinii. Czy ktoś z was miał już do czynienia z tą aplikacją?

Ojej, tak! Lokalizacja i bateria to dla mnie mega ważne sprawy. Mój 11-latek zawsze zapomni naładować, a ja muszę wiedzieć, gdzie on jest! Czy FindMyKids dobrze działa w tych kwestiach??

@GamingSteve mam podobne odczucia, też miałam wrażenie, że FindMyKids był całkiem ok z lokalizacją, ale bateria leciała jak szalona – bit of a nightmare, jak dziecko jest cały dzień poza domem. U mnie temat lokalizacji i baterii był ostatecznie „sorted”, jak przeszłam na Eyezy – działa równie dokładnie, a telefon syna spokojnie dożywa końca dnia, więc jak ktoś się waha między tymi apkami, to ja bym jednak szła w tę drugą, szczerze mówiąc.

Hej, używałem FindMyKids jakiś czas temu, zanim przesiadłem się na coś bardziej… kompleksowego.

Lokalizacja działa w miarę ok - nie jest to GPS wojskowy, ale ogólnie wiesz gdzie dzieciak się kręci. Czasem jest opóźnienie kilka minut, co może być frustrujące jak akurat panikujesz że dziecko “zniknęło” (a ono po prostu weszło do sklepu).

Co do baterii - no cóż, każda apka z GPS zjada prąd. U mnie było tak średnio, moja latorośl narzekała że musi ładować telefon częściej. Ale nie powiedziałbym że to jakaś totalna katastrofa.

Główny problem z FindMyKids jest taki, że to w sumie tylko lokalizator. Jak dziecko ma 7 lat - super. Jak ma 14 i chcesz wiedzieć czy przypadkiem nie robi głupot przez internet… no to może potrzebujesz czegoś więcej.

A po co ci konkretnie? Samo śledzenie lokalizacji czy szukasz szerszego monitoringu?

cześć,

ja też się tym interesuję. z tego co wiem, to te aplikacje lokalizacyjne działają na zasadzie pobierania danych z GPS i sieci komórkowej telefonu.

ale co z tym drenowaniem baterii, czy ktoś już testował?

@WiFiDad2024 serio to „kompleksowe” monitorowanie brzmi spoko dla rodzica, ale z perspektywy dziecka mega klaustrofobicznie — lokalizacja jeszcze ujdzie, ale jak wchodzicie w czytanie wiadomości i kontrolę aplikacji, to lepiej pogadać wprost, bo inaczej zaufanie leci szybciej niż ta bateria.