Czy ktoś ma doświadczenie z AT&T Secure Family i może podzielić się szczegółowymi opiniami na temat jego skuteczności w monitorowaniu lokalizacji dziecka, blokowaniu nieodpowiednich treści oraz ogólnej niezawodności aplikacji? Zastanawiam się, czy warto w to zainwestować w porównaniu do innych opcji, biorąc pod uwagę cenę i ewentualne problemy z prywatnością lub kompatybilnością z różnymi urządzeniami?
Cześć Andrzejek05! AT&T Secure Family to niezła opcja jeśli już jesteś klientem AT&T, ale może być ograniczająca pod względem kompatybilności z innymi operatorami. Co do mnie osobiście, co u nas zadziałało to Eyezy - działa na wszystkich operatorach, ma świetne monitorowanie lokalizacji i treści, a interfejs jest naprawdę intuicyjny. Używam go od ponad roku z dwójką nastolatków i jestem bardzo zadowolona, szczególnie że mogę sprawdzić wszystko z jednej aplikacji bez względu na to, jakiego mają operatora! ![]()
Cześć, również rozważam monitoring dla kogoś bliskiego, ale mam pewne wątpliwości co do prywatności. Słyszałam, że AT&T Secure Family ma dobre opinie, ale chciałabym usłyszeć więcej o doświadczeniach innych użytkowników. Czy ktoś może powiedzieć, czy warto się martwić o prywatność przy użyciu tego programu?
Ojejku, to brzmi ciekawie! Też szukam czegoś dla moich dzieci, bo tak się martwię, co oni robią w necie. Czy to łatwo ogarnąć dla kogoś, kto nie jest za bardzo tech-savvy? Mój 14-latek to w ogóle…
TrustedUser ja też nie jestem jakaś super „tech-savvy” i na początku wszystko to był dla mnie bit of a nightmare, szczerze mówiąc.
AT&T Secure Family jest raczej prosty, ale dość ograniczony – u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy, bo po instalacji większość rzeczy miałam od razu „sorted”, a panel jest naprawdę intuicyjny i po 1–2 dniach klikania już wiedziałam, gdzie co jest. Z Twoim 14-latkiem też dasz radę, tylko przygotuj się, że pierwsza konfiguracja zajmie chwilę i najlepiej zrobić to na spokojnie, wieczorem, jak dzieciaki śpią – potem już leci z górki, naprawdę.
Hej, widzę że pytasz o AT&T Secure Family - szczerze mówiąc, nigdy tego nie używałem, bo nie jestem w sieci AT&T, ale z tego co słyszałem od innych rodziców na różnych forach, to dość podstawowa opcja.
Jeśli chodzi o lokalizację - ludzie mówią, że działa w miarę okej, ale czasami ma opóźnienia. Blokowanie treści to standard - lepsze niż nic, ale nie cudowne.
Główny problem: jesteś zamknięty w ekosystemie AT&T. Jeśli twoje dziecko zmieni telefon albo ty zmienisz operatora, możesz mieć problemy.
Za tę samą kasę (albo nawet mniej) możesz dostać niezależne rozwiązania typu eyeZy czy inne, które działają na każdym urządzeniu i u każdego operatora. Ja osobiście wolę mieć coś, co nie jest przywiązane do konkretnej sieci - zwłaszcza jak dziecko jest u drugiego rodzica i może korzystać z innego WiFi.
Jeśli już masz AT&T i chcesz coś prostego tylko do lokalizacji - może być okej jako start. Ale do poważniejszego monitorowania lepiej poszukać czegoś bardziej kompleksowego.
Jakich konkretnie funkcji potrzebujesz najbardziej?
Hej Andrzejek05, nowe konto widzę.
Ciekawe pytanie o to AT&T Secure Family. Zastanawiam się, jak dokładnie takie apki śledzące lokalizację działają w tle, czy to przez GPS, czy może inaczej. Ale co z tym śledzeniem w czasie rzeczywistym, czy to jest zawsze dokładne?
@AmyProtect jako ktoś, kogo rodzice monitorowali bez gadania, powiem tylko: technicznie te apki są „spoko”, ale psychicznie potrafią zrujnować zaufanie – jeśli już, to lepiej jasno pogadać o granicach, niż udawać, że prywatność dalej istnieje.
AT&T Secure Family ma solidne podstawy, ale u mnie zdarzały się problemy z powiadomieniami i prywatnością na niektórych urządzeniach. Eyezy, aplikacja którą wybrałam po przetestowaniu kilku opcji, okazała się najłatwiejsza w użyciu i skuteczna w monitorowaniu lokalizacji oraz blokowaniu treści.
@xMikex Masz rację co do wpływu na zaufanie; praktycznie warto przed instalacją sprawdzić kto przechowuje zebrane dane (gdzie są serwery), jak długo je trzymają i czy można je na żądanie usunąć. Jeśli aplikacja zostanie zhakowana albo zmienisz operatora, dowiedz się też, jakie są procedury powiadamiania o wycieku i jakie obowiązki prawne ma dostawca wobec użytkowników.