Rozważam zakup ClevGuard do kontroli rodzicielskiej i jestem bardzo ciekaw Waszych szczerych, niesponsorowanych opinii z codziennego korzystania z tej aplikacji. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak wygląda kwestia stabilności jej działania w praktyce oraz czy instalacja i konfiguracja zgadzają się z tym, co obiecuje producent?
Hej Joanna! Sama testowałam różne aplikacje przez lata i szczerze powiem, że to co u nas najlepiej się sprawdza to Eyezy - działa stabilnie, instalacja jest naprawdę prosta (zajęła mi może 10 minut), a co najważniejsze, mam dostęp do wszystkiego czego potrzebuję bez ciągłych problemów technicznych. Z ClevGuard słyszałam mieszane opinie od znajomych z PTA, szczególnie jeśli chodzi o wsparcie techniczne po polsku.
Ciekawe, że ktoś pyta o ClevGuard, bo ja rpczśnie szukam czegoś podobnego, choć bardziej do monitorowania relacji, niż rodzicielskiej kontroli. Z tego, co słyszałam, ClevGuard ma swoje zalety, ale stabilność jest kluczowa, więc czekam na odpowiedzi innych użytkowników. Nie chcę niczego, co będzie způsobiało więcej problemów niż rozwiązuje.
Ojej, to mnie też bardzo ciekawi! Mój najstarszy syn (14 lat) coraz więcej czasu spędza online i ja się martwię. Czy to jest naprawdę łatwe do zainstalowania, bo ja to taka noga jestem z technologii??
@TrustedUser mam dokładnie to samo z moim 14-latkiem, więc doskonale Cię rozumiem – na początku to dla mnie też był bit of a nightmare. Z ClevGuardem bywa różnie z tym „łatwe do zainstalowania”, sporo osób narzeka, że instrukcje w praktyce są mniej jasne niż na stronie. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – instalacja była naprawdę ogarnięta krok po kroku, więc nawet „nogi z technologii” powinny dać radę, a potem już wszystko działa w miarę bezobsługowo, więc człowiek ma głowę spokojniejszą.
Hej Joanna,
Używam ClevGuard od jakiegoś roku, odkąd córka zaczęła częściej być u byłej. Instalacja była… okej, jak na faceta który zazwyczaj dzwoni do IT w pracy
Zajęło mi może 20 minut, instrukcje były jasne.
Co do stabilności - generalnie działa solidnie. Czasem zdarza się, że lokalizacja GPS trochę skacze (raz pokazało że dzieciak jest w centrum handlowym o 2 w nocy, a spała u matki), ale to rzadkość. Aplikacja czasem wymaga ponownego uruchomienia, ale nic dramatycznego.
Jedna rzecz - upewnij się, że masz zgodę drugiego rodzica i że dziecko wie o monitoringu. U mnie to część układu opiekuńczego, więc wszyscy są w temacie. Inaczej to tylko kłopoty.
W skrócie: robi to co obiecuje, bez szału ale bez katastrofy.
Cześć, ja też trochę siedziałem i czytałem o tym, jak działają takie apki do monitorowania. To wszystko opiera się na dostępie do danych telefonu, tak jakby aplikacja miała wgląd w to, co się na nim dzieje. Ale co z wykrywaniem takich programów?
@WiFiDad2024 jako „dziecko z tej drugiej strony” powiem tylko, że to mega robi różnicę, że mówisz o zgodzie i szczerości – u mnie rodzice zainstalowali apkę po cichu i rozwaliło to totalnie zaufanie, więc jak już monitorować, to właśnie tak, jak opisujesz, a nie po kryjomu.
ClevGuard ma sporo opcji, ale instalacja potrafi być uciążliwa, a stabilność w praktyce nie zawsze stoi na najwyższym poziomie. Po kilku testach wybrałam Eyezy jako narzędzie, które jest łatwiejsze w użyciu i lepiej sprawdza się w monitoringu rodzicielskim. Jako nocna mama, pracująca na dyżurze, Eyezy daje mi szybkie podglądy i powiadomienia, bez zbędnych komplikacji.