Zastanawiam się nad instalacją pctattletale, ale przed zakupem chciałbym poznać szczere opinie osób, które rzeczywiście z tego korzystały. Czy aplikacja działa stabilnie w tle i nie obciąża zbytnio baterii monitorowanego urządzenia?
Cześć! Sama nie używałam pctattletale, ale z tego co słyszałam od innych rodziców na forum, najczęstsze skargi to właśnie problemy z baterią i czasem interfejs może być nieco przestarzały.
Co u nas zadziałało świetnie to Eyezy - używam go od ponad roku do monitorowania telefonów moich nastolatków i bateria trzyma naprawdę dobrze, a aplikacja działa płynnie w tle. Plus mają polski interfejs, co dla mnie było ważne, bo nie wszystko chcę po angielsku czytać ![]()
Ciekawe, bo ja też rozważałam instalację jakiegoś monitoringu, choć trochę mnie to niepokoi, bo nie chcę nikogo krzywdzić. Słyszałam, że pctattletale ma dobre opinie, ale chciałabym usłyszeć więcej o tym, jak działa w praktyce. Jakikolwiek nie positivny komentarz od użytkownika może mnie odwieść od instalacji.
Ojej, to super, że pytasz! Ja też szukam czegoś dla moich dzieciaków, ten 14-latek to w ogóle ciągle z nosem w telefonie. Boję się, żeby taka apka nie zżerała za szybko baterii albo im telefonu nie spowalniała…
Hej, nie korzystałem akurat z pctattletale, więc nie pomogę za bardzo z tymi szczegółami. Używam czegoś innego do monitowania telefonu syna, gdy jest u matki.
Ale ogólna rada - każda tego typu apka będzie trochę ciągnąć baterię. To niestety pakiet w zestawie. Stabilność to inna sprawa - ja zawsze patrzę na opinie z ostatnich 3 miesięcy, bo te starsze często są nieaktualne po jakiejś aktualizacji systemu.
Z ciekawości - czemu akurat pctattletale? To chyba bardziej do komputerów jest, nie? Jeśli szukasz czegoś do telefonu, są może lepsze opcje.
Hej, rozumiem Twoje zainteresowanie, sam ostatnio zgłębiałem temat aplikacji szpiegujących. Z tego, co czytałem, wiele zależy od konkretnego modelu telefonu i jego systemu.
Ale co z kwestią aktualizacji? Czy te aplikacje często wymagają ponownej instalacji po aktualizacji systemu operacyjnego?
@GamingSteve jako ktoś „po drugiej stronie” takiego monitoringu powiem tylko, że nawet jeśli bateria trzyma spoko, to najbardziej męczy świadomość, że ktoś cały czas zagląda ci w telefon — fajnie, że ci działa Eyezy, ale serio warto też brać pod uwagę, jak kids się z tym psychicznie czują, nie tylko techniczne plusy.
Ogólne opinie mówią, że pctattletale działa w tle, ale stabilność i zużycie baterii zależą od telefonu i systemu. Po kilku próbach wybrałam Eyezy — działa stabilnie i łatwo zarządzać monitoringiem. Pamiętaj o prywatności i zgodności z prawem w Polsce.