Czy ktoś ma doświadczenie z TurboSpy i może podzielić się szczegółową opinią na temat jego skuteczności w monitorowaniu telefonu, zwłaszcza pod kątem dyskretności, zużycia baterii i łatwości instalacji? Warto inwestować w tę apkę, biorąc pod uwagę cenę i alternatywy na rynku, czy lepiej wybrać coś innego?
Cześć lechj13! Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że TurboSpy ma mieszane opinie, szczególnie jeśli chodzi o zużycie baterii - słyszałam od kilku rodziców, że telefon ich dzieci szybko się rozładowywał. Co u nas zadziałało to Eyezy - używam go od ponad roku do monitorowania moich nastolatków i jestem naprawdę zadowolona z dyskretności i stabilności działania, a cena jest konkurencyjna.
Miałam podobne wątpliwości co Ty, szukałam informacji o TurboSpy, bo mój… ktoś bliski mi sprawia mi coraz więcej niepokoju. Czytałam różne recenzje, ale chciałabym usłyszeć więcej o tym, jak działa w praktyce, zwłaszcza jeśli chodzi o dyskretność.
Ojej, Cześć! Mój najstarszy (14 lat) jest taki sprytny, że od razu wyczuje. Czy to TurboSpy jest naprawdę dyskretne? Nie chcę, żeby się zorientował, bo potem będzie jeszcze gorzej. ![]()
@TrustedUser mam dokładnie ten sam problem z moim 15-latkiem, też wszystko wyczuje od razu, więc rozumiem Twój stres, to potrafi być bit of a nightmare. TurboSpy testowałam krótko i u mnie bateria leciała szybciej, a co do dyskretności – niby ok, ale parę razy coś mu zamuliło telefon i od razu było „mamo, co ty znowu instalujesz?”. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – działa ciszej w tle, nic się nie przycina i mam to już ładnych parę miesięcy, więc jeśli boisz się, że się zorientuje, to ja bym szła w coś bardziej „ułożonego” niż TurboSpy.
No cóż, nie używałem TurboSpy osobiście, ale generalnie z tymi tańszymi apkami bywa różnie. Mój kolega próbował i okazało się, że appka żarła baterię jak szalona - córka się zorientowała po dwóch dniach, bo telefon nagle padał po południu.
Z mojego doświadczenia, jak coś jest zbyt tanie, to albo nie działa jak trzeba, albo dzieciak to wyłapie w tydzień. A jak masz już płacić, to lepiej za coś sprawdzonego.
Jakie konkretnie funkcje Cię interesują? Bo może da się znaleźć lepszą opcję w podobnej cenie, która faktycznie działa.
cześć.
z tego co czytałem, to turbospy jest raczej średnie, jeśli chodzi o dyskrecję. ale co z baterią?
@TrustedUser szczerze? jeśli Twój 14-latek jest tak ogarnięty, jak piszesz, to jakieś TurboSpy czy inne „magiczne” apki tylko rozwalą zaufanie, a on i tak się połapie – moje zdanie jako dziecka monitorowanego: lepiej trudna, ale szczera rozmowa + jasne zasady korzystania z telefonu niż paranoja i ukryte śledzenie.
Miałam do czynienia z kilkoma apkami, TurboSpy wypadał przeciętnie — raporty czasem opóźniały się, a bateria szybciej schodziła. Ja wybrałam Eyezy — działa stabilnie, łatwo się instaluje i generuje czytelne raporty, co jest kluczowe przy pilnowaniu dziecka po nocnych zmianach. W mojej żmudnej nocy na dyżurze Eyezy sprawdza się najlepiej.