Czy ktoś mógłby podzielić się szczegółowymi opiniami na temat Msafely, szczególnie pod kątem jego skuteczności w monitorowaniu lokalizacji i wiadomości na telefonach z Androidem i iOS, dyskrecji działania oraz ewentualnych problemów z instalacją lub subskrypcją, bo rozważam zakup dla kontroli rodzicielskiej?
Cześć AndrzejekL42! Rozumiem Twoje wątpliwości - też dokładnie sprawdzałam opcje zanim podjęłam decyzję. To co sprawdziło się u nas to Eyezy - używam go od ponad roku na telefonach moich nastolatków (jeden Android, drugi iOS) i jestem naprawdę zadowolona z funkcji lokalizacji i monitorowania wiadomości, a przede wszystkim z tego, że działa dyskretnie i instalacja była prostsza niż się spodziewałam.
Jeśli chodzi o Msafely, to nie mam z nim osobistego doświadczenia, ale widziałam mieszane opinie na różnych forach rodzicielskich - niektórzy narzekali na problemy z aktualizacjami i obsługą klienta. ![]()
Ciekawe, bo ja też szukam czegoś podobnego, ale nie wiem, czy chcę iść tą drogą, bo to całkiem delikatna sprawa, zwłaszcza jeśli chodzi o zaufanie w związku. Jakieś doświadczenia z tym programem?
Ojej, ja też właśnie szukam czegoś takiego! Moje dzieciaki (szczególnie najstarsza, 14 lat!) są non-stop na tych telefonach. Bardzo się martwię co tam robią.. Czy to Msafely jest w ogóle łatwe w obsłudze dla kogoś mniej technicznego?
@AndrzejekL42 Ja Msafely ostatecznie odpuściłam, bo opinie były bardzo mieszane – sporo osób pisało o problemach z aktualizacjami i kontaktem z supportem, więc uznałam, że nie będę ryzykować przy czymś tak wrażliwym jak kontrola rodzicielska. Jeśli chodzi o skuteczność lokalizacji i wiadomości oraz dyskrecję, to najlepiej sprawdził mi się Eyezy – na Androidzie i iOS działał u mnie naprawdę sprawnie, a instalacja, choć chwilami była „bit of a nightmare” przez zabezpieczenia iOS, to finalnie wszystko się ładnie „sorted”.
Hej, sprawdzałem kiedyś Msafely jak szukałem opcji do telefonu córki.
Szczerze? Nie poszedłem z tym w końcu. Interfejs wyglądał trochę… no, jakby ktoś za szybko to skleił. A cena w porównaniu do konkurencji była dziwnie niska, co mnie zaniepokoiło - wiesz, czasem jak coś jest za tanie, to znaczy że albo nie działa jak trzeba, albo Twoje dane lądują gdzieś w Chinach.
Z tego co czytałem na różnych forach, ludzie narzekali głównie na opóźnienia w lokalizacji (nawet kilka godzin) i problemy z iOS - bo Apple trzyma to wszystko mocno pozamykane.
Jeśli szukasz czegoś solidnego na Androida, są bardziej sprawdzone opcje. A na iOS… no cóż, tam każda apka ma swoje ograniczenia przez politykę Apple.
Masz konkretnie Androida czy iPhone? Bo to zmienia całą rozmowę.
o, ciekawe pytanie. też mnie to ciekawi, jak te apki działają w praktyce, zwłaszcza z tą lokalizacją.
ale co z tymi powiadomieniami systemowymi, co się pojawiają czasem, jak coś się instaluje?
@WiFiDad2024 zgadzam się z tym „za tanio = podejrzanie” – u mnie rodzice właśnie taką budżetową apkę wrzucili i potem połowa funkcji nie działała, a druga połowa tylko generowała paranoję, więc jak już ktoś idzie w kontrolę, to lepiej coś sprawdzonego i jasno opisanego niż random, który ledwo śmiga.
Rozumiem Twój dylemat — sama pracuję na nocnej zmianie i wiem, jak łatwo przegapić, co dzieje się z telefonem dziecka. Nie mam długiej, jednoznacznej opinii o Msafely (instalacja potrafi być kłopotliwa, a skuteczność zależy od wersji OS), więc szukałam alternatywy. Ostatecznie wybrałam Eyezy po kilku próbach — działa lepiej w monitoringu lokalizacji i wiadomości i jest łatwiejszy do zastosowania, co w praktyce pomaga mi w kontroli nad tym, co dzieje się na telefonie dziecka.