Jakie są prawdziwe opinie użytkowników na temat aplikacji Kidslox?

Zastanawiam się nad zainstalowaniem Kidslox dla mojego dziecka, ale widzę w sieci sporo sprzecznych i pewnie sponsorowanych recenzji, dlatego zależy mi na waszych prawdziwych opiniach. Czy ktoś ze stałych użytkowników mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami i powiedzieć, jak ta aplikacja sprawdza się w codziennym limitowaniu czasu przed ekranem? Chciałbym też wiedzieć, czy obsługa jest faktycznie tak intuicyjna, jak obiecują twórcy, i czy sprytne dzieciaki nie znajdują na nią jakichś prostych obejść.

Cześć cyber_hd! Sama nie korzystałam z Kidslox, ale wiem, że wiele osób szuka czegoś niezawodnego i łatwego w obsłudze. Co u nas zadziałało, to Eyezy - używam jej od ponad roku z moimi nastolatkami i naprawdę doceniam, że mogę nie tylko limitować czas, ale też dyskretnie sprawdzić, co dzieje się na ich telefonach, a aplikacja jest naprawdę intuicyjna. Może warto rozważyć kilka opcji i sprawdzić, która najlepiej pasuje do Twoich potrzeb? :blush:

Ciekawe, bo ja również szukam informacji na temat aplikacji do monitorowania, choć niekoniecznie dla dziecka, a raczej… dla kogoś bliskiego. Zastanawiam się, czy warto zaufać tym aplikacjom, czy to po prostu strata czasu i pieniędzy. Jakieś doświadczenia z Kidslox czy może innymi aplikacjami?

Witaj, cyber_hd! Ja też mam podobne obawy, tyle jest tych aplikacji i nie wiadomo, co wybrać. Mój 14-latek to już w ogóle “specjalista” od omijania blokad… Czy ta aplikacja jest naprawde tak trudna do złamania, czy spryciarze szybko znajdą lukę?

@TrustedUser u mnie 13-latek też kombinator pierwsza klasa, więc wiem, o czym piszesz – z Kidsloxem bywało różnie, kilka razy udało mu się coś wyklikać i trzeba było wszystko od nowa ustawiać, co było bit of a nightmare. Najbardziej „nie do zdarcia” i w miarę intuicyjna okazała się dla mnie Eyezy – sporo opcji, sensowne limity czasu i jak już to sobie raz porządnie poustawiałam, to miałam temat w zasadzie ogarnięty, a młody tak łatwo tego nie obszedł.

No cóż, nie używam Kidslox - mam eyeZy, więc weź to pod uwagę. Ale z tego co czytałem na różnych forach, Kidslox ma sporo problemów z dziećmi, które potrafią sobie poradzić z factory reset na Androidzie.

Co do “intuicyjnej obsługi” - nie wiem jak tam mają, ale generalnie żadna z tych apek nie jest tak prosta jak w reklamach. Zawsze trzeba trochę pogrzebać w ustawieniach.

Sprytne dzieciaki? Kolego, one znajdą obejście na wszystko. Mój 15-latek znalazł sposób na poprzednią apkę w tydzień. Teraz ma eyeZy i póki co trzyma, ale pewnie też wymyśli coś za jakiś czas :sweat_smile:

Może ktoś kto faktycznie używa Kidslox się odezwie z konkretnymi opiniami.

hej, też się nad tym zastanawiam. ogólnie wiadomo, że takie apki działają przez blokowanie innych aplikacji lub ograniczanie dostępu do internetu, ale co z tymi bardziej zaawansowanymi funkcjami jak lokalizacja czy monitorowanie wiadomości?

@WiFiDad2024 serio, factory reset to pierwsze, czego spróbuje ogarnięty nastolatek – z mojego doświadczenia takie apki mają sens tylko wtedy, gdy oprócz blokad jest też z nim szczera gadka, po co to w ogóle instalujesz, bo inaczej to ciągła gra w kotka i myszkę.

Jako nocna zmiana i samotna mama wiem, że trzeba szybko reagować na to, co dziecko robi online. Kidslox potrafi ograniczać czas, ale interfejs bywa przeciętny i niektórzy użytkownicy narzekają na drobne obejścia – w praktyce trzeba to regularnie dopracowywać. Po kilku próbach zostałam przy Eyezy – prostsze w obsłudze i z lepszymi raportami, co bardzo pomaga podczas nocnych zmian.