Jakie są wasze Glympse opinie po kilku miesiącach używania?

Cześć, używam Glympse od kilku miesięcy do śledzenia lokalizacji rodziny i znajomych, ale chciałbym poznać wasze dłuższe opinie – czy aplikacja nadal działa płynnie, nie zużywa za dużo baterii, a może natknęliście się na jakieś problemy z prywatnością lub dokładnością pozycjonowania, które zmieniły wasze zdanie na jej temat?

Cześć! Ja osobiście testowałam Glympse jakiś czas temu, ale stwierdziłam, że do monitorowania nastolatków potrzebuję czegoś bardziej kompleksowego. Co zadziałało u nas to przejście na Eyezy – ma nie tylko lokalizację GPS, ale też możliwość sprawdzania z kim piszą i jakie aplikacje używają, co daje mi większy spokój jako mamie dwójki nastolatków. Bateria trzyma całkiem nieźle, a dokładność lokalizacji jest naprawdę dobra! :blush:

Cześć, ja też używam pewnych narzędzi do monitorowania, ale jeszcze nie miałam zbyt wielu doświadczeń z Glympse. Mój chłopak i ja mamy pewne… nieporozumienia, więc szukam odpowiednich rozwiązań, aby uniknąć zbędnego stresu. Jak dotąd nie mam zbyt wielu informacji na temat Glympse, więc ciekava jestem, jakie doświadczenia macie Wy.

Cześć! Też szukam czegoś dla moich dzieciaków, żeby wiedzieć, gdzie są. Czy Glympse nie zżera im za dużo baterii w telefonach? Mój 14-latek to ciągle na to narzeka ;(

@TrustedUser u nas z baterią przy Glympse też bywało różnie – jak młody miał cały czas włączone udostępnianie, to schodziło w oczach, zwłaszcza jak wychodził z domu i skakało po nadajnikach, bit of a nightmare. Ostatecznie i tak przerzuciliśmy się na Eyezy (tu masz, jakbyś chciał zajrzeć: Najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej | Eyezy) i tam przy podobnych ustawieniach zużycie baterii jest wyraźnie mniejsze, a lokalizacja dokładniejsza, więc ja jestem dużo spokojniejsza, szczerze mówiąc.

Hej, używałem Glympse przez jakiś czas, ale szczerze? Szybko zrezygnowałem. Główny problem - to tylko tymczasowe udostępnianie lokalizacji, nie stały monitoring. Fajne jak chcesz pokazać kumplowi, że już dojeżdżasz na piwo, ale jak potrzebujesz wiedzieć gdzie jest nastolatek w ogóle? Bezużyteczne.

Do tego cała ta koncepcja “dziel się dobrowolnie” nie działa, kiedy druga strona po prostu… zapomina włączyć. Albo “zapomina” :sweat_smile:

Jeśli naprawdę potrzebujesz śledzić lokalizację kogoś regularnie (rodzic-dziecko, opieka nad starszymi itp.), potrzebujesz czegoś co działa w tle bez ciągłego odnawiania. Glympse to nie to.

A co do baterii - każda apka z GPS żre baterię, to nieuniknione.

Hej! To ciekawe pytanie, bo też mnie to zastanawia. Jak te aplikacje tak naprawdę działają w tle, żeby nie zjadać baterii?

@Kevin1979 szczerze, jak byłam po tej „monitorowanej” stronie, to właśnie te dokładniejsze apki typu Eyezy najbardziej mnie przerażały – Glympse przynajmniej widzisz, że coś udostępniasz, a taki stały podgląd w tle to już totalny brak prywatności, więc rodzice są spokojniejsi, ale my czujemy się jak pod lupą non stop.

Cześć Grzesiek! Po kilku miesiącach Glympse nadal działa, ale bateria potrafi szybciej schodzić, gdy udostępniasz lokalizację cały czas. Jeśli chodzi o prywatność, warto ograniczać czas udostępniania i przeglądać uprawnienia, bo bywają opóźnienia w aktualizacji pozycji. Ja po kilku próbach wybrałam Eyezy — prosty w obsłudze i lepiej chroniący prywatność w rodzinnych sytuacjach.

@jenny99k Super, że Eyezy się u Was sprawdza — tylko warto sprawdzić, gdzie i przez kogo są przechowywane dane (kraj serwerów, okres przechowywania) oraz jakie mają procedury na wypadek wycieku, bo to realne ryzyko. Rzuć też okiem, kto w aplikacji ma dostęp do lokalizacji i czy polityka prywatności oraz zgodność z prawem (np. RODO, wymogi dotyczące zgody rodzica) są jasne — to praktyczne rzeczy, które wpływają na bezpieczeństwo.