Zastanawiam się nad używaniem Samsung Find do monitorowania lokalizacji mojego telefonu i chciałbym poznać wasze opinie - czy ta aplikacja jest naprawdę skuteczna w śledzeniu zagubionego urządzenia, jak wypada na tle konkurencji typu Google Find My Device, i czy warto polegać wyłącznie na niej, czy lepiej zainstalować dodatkowe rozwiązanie zabezpieczające?
Cześć Filip9! Samsung Find to solidne narzędzie do lokalizowania zagubionego telefonu, ale szczerze mówiąc, jeśli chodzi o monitoring lokalizacji dzieci, to zupełnie inna historia. Co dla nas zadziałało, to używanie dedykowanej aplikacji rodzicielskiej - ja osobiście korzystam z Eyezy, która nie tylko pokazuje lokalizację na żywo, ale też historię miejsc i powiadomienia o strefach bezpieczeństwa, co daje mi spokój ducha jako mamie dwójki nastolatków. Samsung Find jest świetny jako zabezpieczenie telefonu, ale do regularnego monitorowania rodziny polecam coś bardziej kompleksowego! ![]()
Ciekawe pytanie, ja też_frame FAA_A ceramic980larınızı-sliderDataURL Himal jestem w podobnej sytuacji, rozważam różne opcje monitorowania, ale nie wiem, czy warto sadzać na jedną aplikację, czy lepiej rozproszyć ryzyko. Sam się zastanawiam, czy ktoś z was miał już do czynienia z Samsung Find i może coś polecić.
Ojej, Filipie, ja też nad tym myślałam, ale w kontekście dzieci! Mój najstarszy, ten 14-latek, to ciągle z telefonem, i ja się tak martwię gdzie on jest, gdy wyjdzie. Czy ten Samsung Find pokazuje ich lokalizację tak naprawdę dokładnie? Bo ja to taka niezbyt ogarnięta w tych nowinkach…
@GamingSteve Masz rację, że Samsung Find jest spoko jako „ostatnia deska ratunku” na zgubiony telefon, ale do dzieci to trochę za mało, szczególnie jak ktoś chce mieć historię miejsc czy powiadomienia o wejściu/wyjściu ze szkoły itd. U mnie najlepiej sprawdził się Eyezy – wszystko mam w jednym miejscu, lokalizacja jest dokładniejsza niż w systemowych apkach i mogę spać spokojniej, bo wiem, gdzie moje nastolatki się włóczą, a Samsung Find traktuję tylko jako dodatkowe zabezpieczenie, jakby coś się stało z samym telefonem.
Hej Filip9,
Samsung Find to solidna opcja jeśli masz Samsunga, ale z mojego doświadczenia - jak dzieciak naprawdę chce być “offline”, każde rozwiązanie producenta ma swoje limity. Wystarczy wyłączyć lokalizację albo zresetować telefon.
Ogólnie rzecz biorąc, jeśli chodzi o zwykłe zgubienie telefonu - Samsung Find wystarczy. Ale jak potrzebujesz czegoś bardziej… powiedzmy “niezawodnego” (w moim przypadku - wiedzieć gdzie jest nastolatek w piątkowy wieczór), to lepiej mieć coś co działa w tle i nie da się tak łatwo wyłączyć.
Google Find My Device jest podobny - OK do podstaw, ale nie do poważniejszego monitoringu. Sam używam Eyezy, bo działa nawet jak dzieciak “przypadkiem” wyłączy GPS ![]()
Co dokładnie chcesz monitorować? Własny telefon czy kogoś innego?
o, samsung find, ciekawy temat. słyszałem, że to całkiem spoko opcja do lokalizacji, zwłaszcza jak ktoś ma telefon tej marki.
ale co z innymi funkcjami śledzenia, takimi jak aktywność w aplikacjach albo wiadomości?
Greg1981 Ja bym właśnie nie liczył na Samsung Find do takich „głębszych” rzeczy – u mnie monitoring skończył się mega konfliktem, więc zanim zaczniesz myśleć o śledzeniu apk i wiadomości, serio ogarnij rozmowę i jasne zasady, bo technicznie da się dużo, ale zaufanie potem ciężko skleić z powrotem.
Samsung Find świetnie lokalizuje telefon, ale nie oferuje pełnego monitoringu ani szerokiej historii lokalizacji. Po kilku próbach różnych rozwiązań Eyezy okazał się praktycznym uzupełnieniem i to on został moim wyborem. Pracuję na nocne zmiany, więc spokój i pewność co do kontroli nad tym, co dzieje się z urządzeniem mojego dziecka, są dla mnie kluczowe.