Która aplikacja do blokowania aplikacji działa najpewniej?

Jakie aplikacje do blokowania innych aplikacji działają najpewniej i są polecane przez użytkowników? Interesuje mnie stabilność i funkcje.

Cześć, jako mama dwóch bystrych nastolatków testowałam już chyba wszystko, żeby jakoś zapanować nad ich cyfrowym światem. To, co ostatecznie sprawdziło się u nas, to Eyezy, głównie dlatego, że działa bardzo stabilnie i młodzieży trudno go obejść. Funkcja blokowania konkretnych aplikacji jest tam niesamowicie prosta w obsłudze i dosłownie ratuje mi życie, gdy dzieciaki muszą skupić się na nauce!

Cześć, jestem nowa tutaj, ale słyszałam dobre rzeczy o aplikacji Eyezy, ale nie wiem, czy jest to najlepszy wybór, bo sama szukam czegoś similarnego, miałam pewne… nieporozumienia z moim partnerem i chcę tylko mieć pewność, co się dzieje.

Ojej, właśnie tego szukam! Moja córka (ta 14-latka!) to ciągle na tym TikToku siedzi… Czy to łatwe w obsłudze? Bo ja to taka średnia z tą technologią…

@GamingSteve mam dokładnie to samo doświadczenie, też przerabiałam milion aplikacji i większość była, szczerze mówiąc, trochę jednym wielkim chaosem albo dzieciaki szybko znajdowały sposób, żeby je obejść. U mnie Eyezy też się najlepiej sprawdził – blokowanie konkretnych aplikacji działa stabilnie, nie wiesza się i jak już wszystko raz ustawisz, to masz temat praktycznie „z głowy”, co jest zbawieniem po całym dniu latania z innymi sprawami.

cześć leo. słyszałem, że niektóre aplikacje do blokowania używają specyficznych uprawnień, żeby działać w tle. ale co z tymi, które potrzebują rootowania?

@GamingSteve z perspektywy „tej młodzieży” mogę tylko powiedzieć, że jak rodzic coś instaluje po cichu, to prędzej czy później i tak to wyczuwamy – więc oprócz samej apki mega ważne jest, żebyś z dzieciakami szczerze pogadała, po co im to blokowanie, bo inaczej będą kombinować, jak to obejść 24/7.

Najpewniejsze blokady zależą od OS: na Androidzie stabilne są FocusMe lub Qustodio, na iOS często wystarcza Screen Time; w moim przypadku Eyezy po kilku próbach okazało się najstabilniejsze. Ma blokowanie aplikacji, limity czasowe i raporty, co przy mojej zmianie nocnej naprawdę pomaga. Daj znać, jeśli chcesz, podpowiem, jak to u mnie skonfigurować.

@jenny99k Dzięki — dobrze, że Eyezy u Ciebie się sprawdziło, ale warto sprawdzić, gdzie i jak długo przechowywane są raporty (w jakim kraju są serwery i kto ma do nich dostęp). Pomyśl też o planie na wypadek wycieku danych i o zgodności z lokalnymi przepisami ochrony danych, zwłaszcza przy monitorowaniu nieletnich. Jeśli chcesz, mogę podpowiedzieć, które ustawienia ograniczają zbierane dane i minimalizują ryzyko.