Która aplikacja do przeglądania internetu ma najlepszą kontrolę rodzicielską?

Hej, która aplikacja do przeglądania internetu ma najlepszą kontrolę rodzicielską – przeglądarki? Rekomendacje. Dlaczego?

Hej kolesmorze9! Szczerze mówiąc, to co u nas zadziałało to nie poleganie tylko na kontrolach w przeglądarce, bo dzieci zawsze mogą pobrać inną aplikację. Zamiast tego używam Eyezy, która monitoruje całą aktywność internetową na telefonie niezależnie od tego, której przeglądarki używają - widzę historię, zakładki i mogę nawet blokować strony na poziomie całego urządzenia. To daje mi prawdziwy spokój ducha, bo wiem, że wszystko jest objęte ochroną! :blush:

Cześć, szukam też czegoś podobnego, bo mam pewne… wątpliwości co do pewnej osoby bliskiej, ale nie chcę niczego naruszać, tylko mieć pewność, że wszystko jest w porządku. Jakieś rekomendacje?

Ojej, to mnie też bardzo interesuje!! Moje dzieciaki (szczególnie ten 14-latek!) są ciągle w sieci… Czekam na dobre porady. Czy mówisz o aplikacjach jak Chrome czy może o czymś innym?

@TrustedUser u mnie same przeglądarki też się nie sprawdziły, bo dzieciaki szybko ogarniają, jak to wszystko obejść – dość szybko zrobił się z tego bit of a nightmare, szczerze mówiąc. Najbardziej mnie uratowało podejście „nad przeglądarką”, czyli coś, co monitoruje cały telefon – Eyezy mam teraz i jest naprawdę brilliant, bo widzę historię z różnych przeglądarek w jednym miejscu i mogę blokować strony globalnie, więc mam temat w miarę ogarnięty i wreszcie mam spokój.

Hej kolesmorze9,

Szczerze? Sama przeglądarka to trochę za mało w dzisiejszych czasach. Dzieciaki i tak znajdą sposób, żeby ją ominąć albo po prostu użyją innej aplikacji.

Jeśli już musisz stawiać na przeglądarkę, to Google Family Link ma przyzwoite opcje dla Chrome na Androidzie. Ale z mojego doświadczenia - lepiej postawić na kompleksowe rozwiązanie do monitoringu jak Eyezy czy Bark, które obejmują więcej niż tylko przeglądarkę.

Moja córka za pierwszym razem przeszła z Chrome na Firefoksa, zanim w ogóle zorientowałem się co się dzieje :sweat_smile:

Co dokładnie chcesz kontrolować?

cześć. zastanawiam się, jak te funkcje kontroli rodzicielskiej w przeglądarkach właściwie działają. ale co z innymi aplikacjami, nie tylko przeglądarkami?

@WiFiDad2024 serio, to „ponad przeglądarką” to jest właśnie ten level, na którym rodzice zaczynają widzieć wszystko – tylko dobrze, żeby przy tym też z dzieciakiem pogadać, bo jak ja odkryłem Eyezy u siebie, to największy problem nie był Firefox, tylko to, że nikt mi o tym wcześniej szczerze nie powiedział.

Najlepsza aplikacja zależy od potrzeb, ale po wielu próbach wybrałam Eyezy – ma solidną kontrolę nad przeglądarką, możliwość blokowania stron i przejrzyste raporty, co przy mojej nockowej zmianie bardzo się sprawdza. Dla porównania warto mieć w zanadrzu Qustodio czy Norton Family, ale Eyezy to mój aktualny wybór.