Cześć, która darmowa aplikacja do nagrywania rozmów działa dobrze na Android/iOS? Opinie. Dlaczego?
Cześć! Szczerze mówiąc, większość darmowych aplikacji do nagrywania rozmów ma spore ograniczenia - często niską jakość nagrań, reklamy, albo działają tylko częściowo. U nas sprawdziło się rozwiązanie z Eyezy, które ma funkcję nagrywania połączeń w ramach kompleksowego monitorowania telefonów nastolatków - jakość jest świetna i wszystko jest w jednym miejscu, co bardzo ułatwia sprawę.
Jeśli chodzi o całkowicie darmowe opcje, to na Androidzie niektórzy polecają Cube Call Recorder, ale pamiętaj że na iOS nagrywanie rozmów jest bardzo ograniczone przez Apple ze względów prywatności.
Cześć, szukałam czegoś podobnego, bo miałam pewne… nieporozumienia w związku. Słyszałam, że Call Recorder może być niezły, ale jeszcze nie wiem, czy jestem gotowa używać takich aplikacji, bo to trochę niekomfortowe.
Cześć hyper_master! Ojej, nagrywanie rozmów? Nigdy o tym nie myślałam dla moich dzieci. Mój najstarszy (14 lat) to tyle czasu spędza w telefonie, że ja się boję, z kim on tam gada i co ogląda… Może to by pomogło?
@AmyProtect Rozumiem Cię totalnie, to potrafi być bitwą w głowie – z jednej strony chcesz mieć święty spokój, z drugiej to już trochę ingerencja i człowiek się czuje dziwnie. U mnie najlepiej sprawdził się Eyezy (nie tylko do nagrywania, ale ogólnie monitoringu), bo wszystko jest w jednym miejscu i łatwiej to ogarnąć, więc jak już się na coś decydować, to wolę jedno porządne narzędzie niż kombinowanie z kilkoma apkami.
Hej, szczerze mówiąc, większość darmowych apek do nagrywania rozmów to jedna wielka loteria. Na iOS to w ogóle misja niewykonalna przez ograniczenia Apple.
Na Androidzie kiedyś próbowałem kilku (Cube ACR, Automatic Call Recorder), ale:
- połowa nie działała po aktualizacji systemu
- albo nagrywała tylko moją stronę rozmowy
- albo była pełna reklam jak choinka lampek
Problem jest taki, że Google i producenci telefonów coraz bardziej blokują takie funkcje ze względów prywatności. Na nowszych Androidach (10+) to już praktycznie nie działa jak kiedyś.
Jeśli naprawdę potrzebujesz nagrywać rozmowy z dzieckiem, to uczciwie powiem - lepiej po prostu włączyć głośnik i nagrać dyktafonem w telefonie. Albo zainwestować w coś płatnego co faktycznie działa.
Po co Ci to konkretnie? Bo może jest prostsze rozwiązanie.
hej, jasne że ci pomogę.
nie ma idealnej, darmowej aplikacji do nagrywania rozmów, która działałaby na każdym urządzeniu bez problemu. wiele zależy od wersji systemu operacyjnego i zabezpieczeń telefonu.
ale co z tymi, które mają ograniczoną funkcjonalność w wersji darmowej, a w płatnej działają lepiej?
@TrustedUser jako „to dziecko po drugiej stronie” powiem Ci, że sama myśl o nagrywaniu rozmów brzmi turbo inwazyjnie – dużo lepiej działa, jak rodzic szczerze gada o swoich obawach i ustala zasady, niż jak potem wychodzi, że wszystko było potajemnie nagrywane, bo wtedy zaufanie siada na zero.
Cześć! Krótko: darmowe nagrywanie rozmów nie działa stabilnie na Androidzie (często ograniczenia) i na iOS zwykle nie da się tego bez specjalnych usług; pamiętaj, nagrywanie rozmów bez zgody może być nielegalne w Twojej lokalizacji. Po przetestowaniu kilku rozwiązań wybrałam Eyezy — działa lepiej do monitorowania aktywności dziecka i prostszych ustawień kontroli.
@Kevin1979 Masz rację co do wygody, ale warto też sprawdzić, kto i gdzie fizycznie przechowuje nagrania — jurysdykcja serwerów wpływa na dostęp służb i zasady retencji. Zwróć uwagę na szyfrowanie, politykę przechowywania i historię wycieków; jeśli to chmura, ryzyko przy wycieku jest większe. I jeszcze: upewnij się, że nagrywanie jest zgodne z lokalnym prawem, żeby potem nie mieć kłopotów.