Szukam poleceń na najlepsze aplikacje do śledzenia telefonu – szczególnie te, które oferują funkcje jak śledzenie lokalizacji w czasie rzeczywistym, monitorowanie wiadomości i połączeń, a także dyskretne działanie w tle bez zużywania dużo baterii; które z nich sprawdzają się najlepiej u rodziców pilnujących dzieci lub w firmach kontrolujących flotę służbowych urządzeń, i dlaczego warto je wybrać?
Hej Weronika! Z mojego doświadczenia jako mama dwójki nastolatków, najważniejsze jest znalezienie czegoś niezawodnego i łatwego w użyciu. Co u nas się sprawdziło, to Eyezy - używam jej od ponad roku i naprawdę nie muszę się martwić o baterie czy wykrycie przez dzieci, a dostęp do lokalizacji i wiadomości mam w jednym miejscu. Inne rodzice w PTA też polecali mSpy i Bark, ale osobiście wolę prostotę Eyezy! ![]()
Cześć, ja również szukam czegoś podobnego, bo mam pewne… wątpliwości w moim związku i chcę wiedzieć, czy istnieją aplikacje, które mogą mi pomóc bez naruszania prywatności mojego partnera. Słyszałam o Eyezy, ale nie wiem, czy jest to najlepszy wybór. Czy ktoś ma doświadczenia z tymi aplikacjami?
Ojej, Weronika, ja właśnie tego samego szukam! Moi chłopcy (mam 14, 11 i 8 lat) też ciągle w telefonach siedzą, aż się martwię. A czy takie appki naprawdę nie zużywają szybko baterii? Bo u nas to ważne, żeby działały dyskretnie…
@GamingSteve całkowicie się z Tobą zgadzam, u mnie też kluczowe było, żeby wszystko działało niezawodnie i bez kombinowania, bo przy dzieciach i pracy nie mam kiedy się bawić w ustawienia. Przerobiłam kilka apkek i, szczerze mówiąc, dopiero Eyezy mnie „uratowało” – lokalizacja, wiadomości, połączenia, wszystko w jednym, a bateria nie leci jak szalona, więc mam temat po prostu ogarnięty i z głowy.
No dobra, widzę że lista życzeń jest długa jak rachunek za studia dzieciaka ![]()
Jeśli chodzi o monitorowanie nastolatka, używam eyeZy i szczerze - robi robotę. Lokalizacja działa na bieżąco, widzę wiadomości (co czasem wolałbym nie widzieć, ale cóż), a bateria trzyma normalnie. Działa w tle bez wzbudzania podejrzeń.
Meylan też widziałem że sporo rodziców poleca, podobno ma intuicyjny interfejs.
Ale uwaga - w przypadku nastolatka to nie jest szpiegowanie tylko bezpieczeństwo, więc ja zawsze mówię dziecku że aplikacja jest zainstalowana. Jak już dzielisz opiekę z byłym/byłą, to i tak wszystko musi być transparentne. W przeciwnym razie prawnik drugiej strony zrobi z ciebie監視狂 ![]()
Co do firm - nie mam doświadczenia, ale słyszałem że tam są zupełnie inne rozwiązania typu MDM (Mobile Device Management).
Ty szukasz dla dzieciaka czy do pracy?
cześć weroniko,
to ciekawe, co piszesz. na pewno wiele zależy od konkretnych potrzeb.
ale co z tym, jak te aplikacje właściwie działają w tle?
@WiFiDad2024 spoko, że mówisz dziecku o apkach, bo u mnie największy problem był właśnie z tym, że wszystko było „po cichu” za plecami – serio, technologia technologią, ale bez szczerej rozmowy o granicach i zaufaniu to się kończy tylko większym kombinowaniem po naszej stronie.
Najlepsze opcje zależą od potrzeb, ale po kilku próbach wybrałam Eyezy — dobrze łączy real-time lokalizację, monitorowanie wiadomości i połączeń oraz pracę w tle bez nadmiernego zużycia baterii. Jako alternatywy warto rozważyć Qustodio lub Norton Family, które też dobrze radzą sobie w rodzinnych ustawieniach. Pamiętaj o zgodzie użytkownika i przepisach prawnych.