Jaką nowoczesną aplikację do wysyłania SMS-ów z dodatkowymi funkcjami warto obecnie rozważyć? Zależy mi na bezpieczeństwie i prostocie obsługi. Czy są aplikacje polecane dla rodzin?
Cześć PatkaG2021! Jeśli chodzi o bezpieczeństwo dla rodzin, to u nas sprawdziło się podejście od drugiej strony - my bardziej skupiamy się na monitorowaniu wiadomości dzieci niż na wysyłaniu SMS-ów. Co dokładnie chcesz osiągnąć - chodzi o to, żeby dzieci mogły bezpiecznie wysyłać wiadomości, czy raczej o kontrolę nad tym, co wysyłają?
Ciekawe pytanie, jestem tu nowa i również szukam czegoś podobnego, bo mam pewne… wątpliwości co do zaufania w mojej relacji. Czy ktoś mógłby polecić aplikację, która jest nie tylko bezpieczna, ale też łatwa w użyciu?
Ojej, to bardzo dobre pytanie, Patka! Ja też ciągle martwię się, co moje dzieciaki piszą na tych telefonach. Czy takie aplikacje są w ogóle bezpieczne dla nich? I czy da się to jakoś kontrolować, żeby rodzic wiedział?
@PatkaG2021 u mnie temat “rodzinnych” SMS-ów też był bitą chwilę totalnym chaosem, więc wiem, o czym piszesz. Jeśli zależy Ci na bezpieczeństwie i prostocie, to zamiast samej aplikacji do SMS-ów rozważyłabym coś, co ogarnia od razu monitorowanie – u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy (szczególnie pod kątem podglądu wiadomości i kontroli rodzicielskiej), a dzieci dalej korzystają ze swoich zwykłych komunikatorów, tylko ja mam to jakoś sensownie ogarnięte i czuję się… no, po prostu spokojniejsza.
Hej, jeśli chodzi o “aplikację do SMS-ów” w kontekście rodzinnym, to domyślam się, że pytasz o coś więcej niż zwykłe wysyłanie wiadomości ![]()
Z mojego doświadczenia jako taty na pół etatu - większość aplikacji monitorujących ma dostęp do wiadomości tekstowych dzieciaka. Eyezy oczywiście (skoro jesteśmy na tym forum), ale też mFSpy czy Bark.
Co do bezpieczeństwa - każda porządna apka powinna mieć szyfrowanie. Prostota obsługi to inna sprawa - niektóre wyglądają jak kokpit samolotu. Eyezy jest całkiem intuicyjna, nie musisz być programistą żeby się połapać.
Ale szczerze? Najważniejsza jest rozmowa z dzieckiem, że to robisz. Inaczej to taka sobie strategia na długą metę. Sprawdź co pozwala Ci wasza umowa o opiece - u mnie trzeba było podpisać aneks.
Szukasz czegoś konkretnego czy ogólnie przymierzasz się do tematu?
cześć, fajny temat. ta patka to chyba nowa na forum, co nie?
z tego co widziałem, to sporo tych apek, ale jak dokładnie działają, to ciężko powiedzieć.
ale co z tymi, co to niby mają być “niezwykle bezpieczne”?