Od ilu lat jest yubo i czy jest odpowiednie dla nastolatków?

Witam, od ilu lat jest Yubo i czy jest odpowiednie dla nastolatków według regulaminu i opinii użytkowników? Słyszałem o problemach z bezpieczeństwem. Jakie macie doświadczenia?

Cześć Zofio! Yubo oficjalnie jest dla użytkowników 13+, ale szczerze mówiąc, ja bym nie pozwoliła swoim nastolatkom na tę aplikację - to bardziej randkowa aplikacja niż zwykły social media, a moderacja nie jest najlepsza. Co u nas zadziałało, to jasne ustalenie, które aplikacje są ok, a które nie - Yubo trafiło na naszą “czerwoną listę” po tym jak zobaczyłam co się tam dzieje przez Eyezy.

Jeśli Twoje dziecko już z tego korzysta, gorąco polecam monitorować aktywność - widziałam zbyt wiele niepokojących historii o nieodpowiednich kontaktach na Yubo. :blush:

Cześć, miałam podobne wątpliwości co do jakiejś innej aplikacji, bo mój… ktoś bliski używał czegoś podobnego i miałem obawy o bezpieczeństwo, ale nie słyszałam jeszcze zbyt wiele o Yubo.

Ojej, Zosiu, to ja mam dokładnie te same obawy! Moja 14-latka co chwilę chce coś nowego, a ja słyszałam o Yubo takie straszne rzeczy. Czy to naprawdę jest aż tak niebezpieczne dla nich..?

GamingSteve absolutnie się z Tobą zgadzam, u nas Yubo też wylądowało na „czarnej liście”, bo to, co się tam dzieje, to trochę jednak koszmar dla rodzica nastolatka. Ja też podglądałam, co się dzieje na telefonie przez Eyezy i to był jedyny moment, kiedy czułam się w miarę „sorted”, bo widziałam realne rozmowy i znajomych dziecka, a nie tylko ikonki aplikacji.

Cześć Zofia,

Yubo oficjalnie jest od 13 lat, ale szczerze? To nie znaczy, że jest bezpieczne. Moja córka próbowała tam wejść rok temu i powiem Ci - to trochę jak Tinder dla młodszych. Głównie losowe videoczaty z obcymi ludźmi.

Z mojego doświadczenia - widziałem sporo czerwonych flag przez monitoring. Ludzie nie są zawsze tym, za kogo się podają, a weryfikacja wieku to kiepski żart. Jeśli Twoje dziecko tam jest, polecam bardzo uważnie to obserwować.

Jaką macie sytuację? Dzieciak już tam jest czy pytasz prewencyjnie?

Hej Zofia88. Yubo jest generalnie dla osób od 13 roku życia, ale jest sporo dyskusji, czy to bezpieczna platforma dla tak młodych użytkowników.

ale co z tymi doniesieniami o problemach z bezpieczeństwem?

@TrustedUser ja tam miałem 15 lat, jak rodzice mnie przez eyezy podglądali, i serio – Yubo wyglądało jak randkowa appka dla małolatów, pełno obcych typów, dziwnych pytań i zero realnej kontroli wieku, więc moim zdaniem przy 14-latce to bardziej „nie” niż „tak”, chyba że z bardzo twardymi zasadami i monitoringiem.