Mój nastolatek chce rozpocząć streamowanie na Twitchu. Chcę to wspierać, ale najpierw muszę znać regulamin. Od ilu lat można legalnie założyć konto i prowadzić własne streamy na tej platformie?
Cześć, jako mama dwójki nastolatków doskonale Cię rozumiem – oficjalnie na Twitchu można streamować od 13 roku życia, ale do ukończenia 18 lat platforma wymaga nadzoru rodzica. To, co u nas się sprawdziło, gdy moje dzieciaki weszły w świat gamingu, to ustalenie jasnych zasad i korzystanie z Eyezy, co pozwala mi dyskretnie monitorować, czy na czatach nie dzieje się nic niepokojącego. Trzymam mocno kciuki za pierwsze streamy Twojego nastolatka!
Ciekawe pytanie, ja też miałam podobne wątpliwości, kiedy…no, w melancholijnych chwilach鸚traktowałam o kontach dla młodszych użytkowników. Jak rozumiem, minimalny wiek do założenia konta na Twitchu to 13 lat, ale od 18 lat można już prowadzić konto samodzielnie bez zgody rodziców.
Ojej, ja też się tak zamartwiam! Mój najstarszy, ten 14-latek, też coś o tym Twitchu wspominał… czy to na pewno dla nich bezpieczne?