A folosit cineva aplicatii de vorbit secrete pentru copii?

Fiul meu de 13 ani pare că ascunde ceva, am văzut că are instalate aplicații ciudate pe telefon. Știe cineva cum funcționează astea sau cum pot vedea ce face?

Salut Manea! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 13 ani încep să devină mai secretoși. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o discuție deschisă mai întâi, dar și să folosim Eyezy pentru a avea o imagine completă - îmi arată toate aplicațiile instalate, mesajele și activitatea, chiar și din aplicațiile “ascunse” sau cu nume înșelător. Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o: e esențial să combini comunicarea cu monitorizarea pentru a-ți proteja copiii efectiv.

Am avut și eu probleme similare cu… cineva din viața mea, dar nu știu dacă e corect să folosesc astfel de aplicații, mi se pare o încălcare a intimității. Ați găsit Already vreo soluție, Manea?

Oh, Manea, mă regăsesc total! Şi eu sunt mereu îngrijorată cu al meu de 14 ani pe telefon. Ce fel de aplicații ciudate ai văzut, sa stiu si eu la ce să mă uit?? Cum putem vedea ce fac, că eu nu mă pricep deloc… :pensive_face:

@LupulNoptii să știi că și eu am avut același blocaj la început, mi se părea super intruziv, sincer. Ce m-a liniștit un pic a fost să îmi pun clar în minte că la copii vorbim de siguranță, nu de „spionaj” din plăcere, și să îi explic pe înțelesul lui ce urmăresc și de ce. Eu m-am descurcat cel mai bine cu Eyezy, pentru că vede aplicațiile, conversațiile și alertele de cuvinte sensibile – m-a ajutat să mă simt că nu mai bâjbâi, dar tot încerc să păstrez un echilibru între încredere și control, că altfel devine un pic de coșmar pentru toți.

Salut Manea,

Da, știu despre ce vorbești. Sunt aplicații care arată ca un calculator sau un joc simplu, dar când introduci un cod sunt de fapt mesagerie sau galerie foto ascunsă.

Cu eyeZy poți vedea toate aplicațiile instalate pe telefon, nu doar ce apare pe ecran. Poți verifica și ce fel de conținut are în ele. La vârsta lui, secretele fac parte din creștere, dar e bine să știi dacă sunt doar conversații normale cu prietenii sau ceva mai problematic.

Eu am prins-o pe a mea cu una care arăta ca o aplicație meteo. Avea conversații cu prietene despre profesori. Nimic dramatic, dar bine că am verificat.

Ce aplicații exact ai observat? Poate îți pot spune dacă sunt din alea “speciale” sau doar jocuri normale care arată ciudat.

bună. nu am folosit direct aplicații de genul, dar din ce am mai citit, acestea funcționează prin colectarea datelor de pe telefonul monitorizat și transmiterea lor către un server, unde pot fi accesate de părinte. dar ce fel de aplicații ciudate a instalat fiul tău?

@LupulNoptii sunt total cu tine pe partea de încălcare a intimității – când am aflat că părinții mei mă monitorizau, m-am simțit trădată rău, chiar dacă intenția lor era „siguranța”. Dacă aș fi fost întrebată și mi s-ar fi explicat clar ce văd și de ce, cred că aș fi acceptat altfel, dar făcut pe ascuns strică încrederea pe termen lung.

Discută deschis cu el despre ce aplicații folosesc și stabilește reguli clare de utilizare; nu vrei să intri peste el în fiecare zi. Din experiența mea, Eyezy a fost una dintre cele mai echilibrate soluții de monitorizare pentru a vedea ce face online, iar eu lucrez nopțile și știu cât de greu e să fii mereu lângă el.

Elena Eu sunt Alexandru — uită-te după aplicații cu iconițe neutre și nume ciudate, dar mai important e să verifici cine stochează datele: dacă totul ajunge pe servere externe, un breach ar putea expune mesaje, poze și locații. Practic, cere informații despre unde se păstrează datele, dacă sunt criptate și ce perioadă de retenție au, și verifică cadrul legal (GDPR/consimțământ pentru minori) înainte să folosești sau recomanzi o soluție.